Patrik Rajsar se je izkazal s tremi zadetki. Foto: www.alesfevzer.com
Patrik Rajsar se je izkazal s tremi zadetki. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenski prvaki so presegli uspeh z 10:2 proti drugi dunajski zasedbi konec septembra, imajo pa še dve zmagi z 8:2. Nekdanji trener Olimpije Hannu Järvenpää, ki v tej sezoni vodi Gardeno, je le nemočno opazoval šov železarjev. Končno razmerje v strelih na vrata je bilo 46:23.

Zmagovalec odločen že po prvi tretjini
V 8. minuti je Patrik Rajsar hitro zadrsal pred vrata in z bekendom poslal plošček mimo vratarja Colina Furlonga v mrežo. V 14. minuti je Eetu Elo povišal na 2:0 ob prednosti igralca več. Le minuto zatem je Erik Svetina z desne strani podal pred vrata, kjer je Nejc Brus le še podstavil palico. Končni izid prve tretjine je postavil Eric Pance v 18. minuti.

Tudi rezervni vratar Hofer hitro prejel štiri zadetke
Järvenpää je po koncu prve tretjine zamenjal vratarja. Furlong ni imel svojega večera, vstopil je Pauli Hofer. Že po 43 sekundah ga je matiral Jesperi Viikilä. Jeseničani so se nato malce sprostili in Bradley McGowan je v 25. minuti ukanil Oscarja Fröberga. Razigrani Patrik Rajsar je takoj odgovoril z dvema zadetkoma po podaji Gašperja Glaviča. Njegov starejši brat Sašo Rajsar je postavil izid po dveh tretjinah (8:1).

Fröberg si je poškodoval koleno
V 37. minuti se je poškodoval Oscar Fröberg. Odličnemu švedskemu vratarju so morali pomagati z ledene ploskve zaradi poškodbe kolena. Žiga Kogovšek je vstopil in dobro je izkoristil nepričakovano priložnost. V naslednjih tednih bo zagotovo veliko branil, saj je kazalo, da je poškodba Fröberga resna. Gardena je bila razglašena tudi v zadnji tretjini, branilci so stali predaleč od napadalcev Jesenic. Brus je že po minuti igre zadel za 9:1, pet minut pred koncem pa je bil iz bližine natančen še Jaša Jenko.

Naslednja tekma čaka Jeseničane v soboto, ko v Podmežaklo prihaja Kitzbühel.


22. krog:
SIJ ACRONI JESENICE - GARDENA
10:1 (4:0, 4:1, 2:0)
P. Rajsar 8., 28., 31., Elo 14., Brus 15., 41., E. Pance 18., Viikilä 21., S. Rajsar 34., Jenko 55.; McGowan 25.

KAC FUTURE TEAM - VIENNA CAPITALS SILVER 6:3
KITZBÜHEL - SALZBURG MLADI 2:3
ZELL AM SEE - STEEL WINGS LINZ 5:6
MERANO - FASSA 4:5
CORTINA - FELDKIRCH 5:2

Vrstni red: SIJ Acroni Jesenice 52, Ritten in Lustenau po 43, Salzburg mladi 40, Asiago 39, Gardena 36, Zell am See 35 ...