Miha Brus je doživel številne vzpone in padce kluba iz Ledarske 4. Foto: www.alesfevzer.com
Miha Brus je doživel številne vzpone in padce kluba iz Ledarske 4. Foto: www.alesfevzer.com

Po letih šolanja v vseh selekcijah kluba se je s profesionalnim hokejem spoznal v sezoni 2008/09. Odigral je štiri sezone v Ligi Ebel, nato pa doživel žalosten konec kluba.

Do konca kariere je ostal v Podmežakli, ko je zrasel nov klub, HDD Jesenice. Nekaj sezon je bil kapetan ekipe, skupaj je odigral 248 tekem in dosegel 87 golov, kar je največ v klubski zgodovini, in zbral 185 točk. Skupno je osvojil pet naslovov državnega prvaka in eno pokalno lovoriko. Devetkrat je oblekel dres slovenske reprezentance.

V zadnjih letih sem se precej srečeval s poškodbami, še posebej zadnja sezona je bila izjemno težka, saj sem se od samega začetka bojeval z izčrpanostjo. Mislim, da je tako pravi čas za končanje kariere,” je razloge za konec športne poti za klubsko spletno stran navedel Brus.

To so bila najlepša leta v življenju
Odigral sem nekaj kakovostnih sezon. Rekel bi, da sem imel lepo kariero. Skupaj smo doživeli veliko lepih trenutkov. Zgodile so se tudi slabše stvari, a te gredo hitro v pozabo. Ostalo mi bo veliko lepih spominov, še posebej na soigralce, ki so bili izjemna družba, vzdušje v garderobi je bilo vedno enkratno. To so bila najlepša leta v mojem življenju. Odigral sem nekaj sezon v Ligi Ebel, nato je sledil tisti mrk, potem je sledila Alpska liga. Na kariero gledam kot na enotno zgodbo. Takrat, ko je ugasnil prejšnji klub, je bilo zares težko. Nihče ni vedel, kaj se bo zgodilo, vse je bilo v razsulu. Vendar smo vztrajali in skupaj prilezli do točke, kjer smo zdaj.”

Brus je pustil neizbrisen pečat v Podmežakli. Foto: www.alesfevzer.com
Brus je pustil neizbrisen pečat v Podmežakli. Foto: www.alesfevzer.com

Zmaga v Alpski ligi ostala neuresničen cilj
Ob vseh uspehih je ena želja ostala neizpolnjena: ”Mogoče bi si ponovno želel odigrati odločilno peto tekmo polfinala Alpske lige leta 2019 v Brunicu, ki smo jo izgubili v podaljšku. Naslov prvaka v Alpski ligi je eden izmed mojih neuresničenih ciljev. Ta želja me je gnala naprej, v tisti sezoni sem si bolj želel te lovorike kot naslova v DP-ju.”

Z Rodmanom sta bila soigralca
Športni direktor Marcel Rodman je bil v sezoni 2008/09 njegov soigralec: "Miha je eden izmed jeseniških fantov, ki so celotno kariero odigrali v domačem klubu. Izjemno je pripomogel k temu, da so se stvari v času, ko je bilo stanje v jeseniškem hokeju najbolj turbulentno, razrešile na pravi način. Imel sem priložnost, da sem igral skupaj z njim. Takrat sem ga bolje spoznal. Bil je igralec s karakterjem, kar bomo zagotovo pogrešali. Bil je zelo priljubljen v garderobi. V karieri je bil mnogokrat steber ekipe, za katero je vedno storil vse, tako na ledu, kot izven igrišča. V vsaki sezoni je dal od sebe najboljše, kar je lahko. Lahko rečem le še, Miha, hvala za vse in srečno na nadaljnji poti!”

Nik Simšič je v pretekli sezoni v Alpski ligi dosegel devet golov in prispeval 19 podaj. Foto: SŽ Olimpija/Eva Brili Grebenar
Nik Simšič je v pretekli sezoni v Alpski ligi dosegel devet golov in prispeval 19 podaj. Foto: SŽ Olimpija/Eva Brili Grebenar

Simšič ostaja v Tivoliju še dve sezoni
SŽ Olimpija še naprej dopolnjuje kader za naslednjo sezono. Napadalec Nik Simšič je pogodbo podaljšal še za dve sezoni.

"Veselim se nove sezone v klubu z zmagovalno mentaliteto. Kot ekipa rastemo iz leta v leto in prepričan sem, da bo trdo delo ekipe prineslo tudi dobre rezultate. Želim napredovati kot igralec pod taktirko trenerja Iva Jana, s katerim sem sodeloval že v preteklosti. Veselim se čudovitega vzdušja, polnega Tivolija naših zvestih navijačev," je ob podaljšanju dejal Simšič.

Glavni okrepitvi sta Tadej Čimžar in Jure Sotlar. V preteklih dneh sta podaljšala tudi Mark Sever in Anej Kujavec.