Zloglasni Pierre Page zdaj zares upa, da bo dobil peto tekmo doma, saj si na noben način ne želi priti v četrtek v Tivoli. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Zloglasni Pierre Page zdaj zares upa, da bo dobil peto tekmo doma, saj si na noben način ne želi priti v četrtek v Tivoli. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Tilia Olimpija
V nedeljo je bil Tivoli prazen. Hokejisti Olimpije so imeli trening. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Rdeči biki morajo plačati 10.000 evrov kazni, kriti bodo morali tudi vse stroške, ki jih je imela Olimpija, potem ko je bila četrta tekma odpovedana. Vodja ekipe Rene Dimter pa je suspendiran za dva meseca.

Neprihod na tekmo od zdaj pomeni izključitev
Zaradi tega primera so poostrili pravila. Če bi se podobna zgodba še kdaj ponovila v Ligi Ebel, bi bil klub takoj izključen iz prvenstva.

Čeprav so v taboru Olimpije privolili v številne zahteve gostov po dodatnih varnostnih ukrepih, hokejskega kluba Red Bull Salzburg to ni zadovoljilo, in čeprav so Avstrijci privolili v zadnji sestanek ob 16.00, je nato trener Pierre Page igralcem že nekaj minut čez 15.00 ukazal vkrcanje na avtobus, ekipa pa je zapustila Ljubljano.

Po starem pravilniku Salzburga ni bilo mogoče izključiti iz Lige, kar sta v nedeljo povedala tudi direktor Lige Ebel Christian Feichtinger in podpredsednik avstrijske hokejske zveze Peter Schramm.
Salzburg je prve tri tekme dobil (5:4 po podaljšku, 5:1 in 6:1), peta tekma pa bo znova v njihovi dvorani, kjer so dobili 26 od 29 tekem.

Četrtfinale, pete tekme, torek ob 19.15:
SALZBURG - TILIA OLIMPIJA 3:1

KAC CELOVEC - MEDVEŠČAK 3:1

VSV BELJAK - LINZ 3:1


Izid v zmagah je v odebeljenem tisku, igrajo na štiri dobljene tekme. Morebitne šeste tekme bodo v četrtek.