Alexander Dück je najboljši branilec železarjev v letošnji sezoni. Foto: Iztok Novak
Alexander Dück je najboljši branilec železarjev v letošnji sezoni. Foto: Iztok Novak
Hokejisti Acronija Jesenic
Hokejisti Acronija Jesenic so se takole veselili zmage v ponedeljek zvečer v Tivoliju. Zagotovil jo je prav Dück v 58. minuti. Foto: Iztok Novak
Dück odločil četrto tekmo finala

28-letni branilec je bil zelo dober že v letošnji Ligi Ebel, dosegel je šest golov in 22 podaj. Priznal je, da je tudi njemu padla forma pred začetkom državnega prvenstva. Nekaterim drugim igralcem se je to še posebej poznalo. Nekdanji igralec Krefelda in Iserlohna še nima konkretnih ponudb za naslednjo sezono, na Jesenicah se dobro počuti, tudi družina je srečna.


Kako bi ocenili četrto tekmo finala? Že po sedmih minutah ste zaostajali z 0:2, nato pa je sledila velika vrnitev.
To je bila prva tekma, ki je nismo izpustili iz rok. Na začetku smo zaspali in hitro je bilo 0:2, a nismo se predali, borili smo se do konca, kar se nam je tudi obrestovalo.

Uvodne minute res niso potekale po vaših željah. Olimpija je imela po vodstvu z 2:0 še več minut prednost igralca več, Anže Terlikar je dobil disciplinsko kazen igre.
V končnici ni čas za paniko, treba je igrati naprej.

Na prvih dveh tekmah na Jesenicah ste igrali slabo, v Ljubljani pa ste se dvignili. Torej stopnjujete formo iz tekme v tekmo.
Upam, da bomo nadaljevali v tem ritmu. Ne poznam razlogov, zakaj nam na uvodnih tekmah ni šlo. Morda smo imeli preveč odmora, morda smo bili tudi preveč utrujeni po zadnjih treningih. Zdaj smo znova pravi.

Ste bili dovolj motivirani pred začetkom finala?
Motiva je bilo dovolj, a ne v glavah vseh igralcev.

Nekateri igralci torej niso bili zbrani za začetek finala.
Lahko bi rekel, da so bili z glavo nekje drugje.

Je bil premor predolg od konca Lige Ebel?
Tega ne znam odgovoriti. Če bi se nam zdelo, da se bo to poznalo na ledu, bi že prej reagirali. Zdaj kaže, da se počasi vsi prebujamo.

Dosegli ste odločilni zadetek na četrti tekmi. Tudi vaša forma se izboljšuje.
Nisem zadovoljen s svojo formo. Vsi skušamo priti na višji nivo.

V drugi polovici rednega dela Lige Ebel vam je šlo zelo dobro. Kako bi primerjali formo od konca tega tekmovanja s trenutno pripravljenostjo?
Če sem čisto iskren, sem zelo oddaljen od forme iz Lige Ebel. Ostaja nam le še nekaj dni, zato bo treba hitro izboljšati. Vsi zelo neradi izgubljamo v finalu.

Kakšna je vaša prihodnost? Imate že ponudbe za naslednjo sezono?
To bi tudi rad vedel. Odigral sem dobro sezono, a trenutno ne kaže dobro. Moram še počakati na prave ponudbe. Upal sem, da se bo že prej kaj odprlo.

Torej še nimate konkretnih ponudb.
Nič 100-odstotnega še ni.

Si želite ostati na Jesenicah?
Zakaj pa ne. Rad bo ostal. Tudi moji družini je všeč. Ni se mi treba več seliti naokoli, saj nisem star 20 let. Tudi mala hčerkica se dobro počuti in vsi bi lahko ostali tu.

Dück odločil četrto tekmo finala