Michal Fikrt je imel med 13. in 53. minuto veliko dela. Prejel je tri zadetke, a preprečil še kakšnega. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Michal Fikrt je imel med 13. in 53. minuto veliko dela. Prejel je tri zadetke, a preprečil še kakšnega. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Gašper Krošelj
Gašper Krošelj je na zadnjih tekmah odlično branil, v Tivoliju pa je hitro prejel dva zadetka. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Michal Fikrt
Michal Fikrt presenetljivo dobro govori slovensko. Razume vse besede in tudi sam zna ponuditi zanimive odgovore. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Gašper Krošelj je hitro prejel dva zadetka in 29-letni Fikrt je znova branil na večnem derbiju. Tudi na prvih dveh letošnjih srečanjih proti Olimpiji se je izkazal. Lani je bil najzaslužnejši za zanesljivo zmago železarjev v finalu državnega prvenstva, saj so imeli zmaji kar na treh tekmah več strelov, a "Fiki" je bil nepremagljiv. Očitno mu slog igre zeleno-belih leži, trenutno pa ima veliko skrbi zaradi finančnih težav v klubu.


Ste bili presenečeni, ko ste morali že v prvi tretjini stopiti v vrata?
Nisem si mislil, da bom danes stopil v vrata, saj je Krošelj na zadnjih tekmah zares branil dobro in moral sem se sprijazniti z vlogo drugega vratarja. Srečanje smo začeli s prevelikim spoštovanjem do tekmeca. Hitro smo prejeli prvi gol, ob nepravem trenutku še drugega in nato se je težko vrniti v igro. Priigrali smo si veliko priložnosti, a je odlično branil vratar Lamoureux.
Postali ste pravi specialist za večne derbije, kjer vedno zelo dobro branite. Lani ste bili izjemni v finalu državnega prvenstva, tudi na vseh letošnjih tekmah proti Olimpiji ste bili v vratih.
Olimpija ima ugoden slog igre zame. Veliko streljajo, igrajo tako imenovano igro gor-dol. Veliko ljudi mi je že reklo, da sem proti Olimpiji vedno v formi, a vse tekme jemljem enako. Res je, da sem prav proti Ljubljančanom odigral nekaj svojih najboljših tekem v dresu Jesenic.
Kakšen je zdaj položaj v ekipi po odhodu tujih igralcev? Ritem Lige Ebel je zelo naporen, že ta teden sledijo tri nove tekme. S tako majhnim številom izkušenih igralcev vam bo zelo težko.
Seveda jih zelo pogrešam. Oni so nosili breme na svojih ramenih, zdaj pa je vsa odgovornost na plečih mladih fantov. Trudijo se maksimalno, a vidi se, da so še neizkušeni. Lukaša Hvilo poznam že dalj časa, velikokrat sva tudi igrala drug proti drugemu. Najbolj pogrešam Martina Tumo, doma sva iz istega kraja. Res škoda, da so odšli.
Ali razumete njihovo odločitev? Ste tudi sami razmišljali o odhodu?
Vsekakor jo razumem. Vsak ima pravico, da odloča o poteku svoje kariere, še posebej če je položaj tako težak. Pogovoril sem se s predsednikom Kanalcem in se odločil, da ne odidem. Težko rečem, kaj bo jutri. Kje je šele konec sezone. Trenutno živimo iz dneva v dan. Zelo težko je biti brez denarja. Treba je plačati račune, tudi na Češkem jih imam še nekaj.
Verjetno vas čaka težak boj za preboj v končnico. Zdaj ni realno pričakovati, da bi se lahko vmešali v boj za prvih šest mest.
Naš cilj na začetku sezone je bil vsekakor uvrstitev med prvih šest. Zdaj nam manjkajo izkušeni igralci. Brez njih je v tej ligi nemogoče zmagovati.
V torek vas čaka nova tekma proti Medveščaku, ki je prejšnjo sredo v Podmežakli slavil z 2:0.
Prejšnji teden smo proti Medveščaku prikazali dobro igro. Zavedam se, da bo treba izjemno braniti, saj imajo Zagrebčani veteransko ekipo, ki ob prednosti zna zadržati rezultat.