Miha Zajc in Aleš Kranjc sta bila razigrana v Podmežakli. Foto: www.alesfevzer.com
Miha Zajc in Aleš Kranjc sta bila razigrana v Podmežakli. Foto: www.alesfevzer.com
Navijači so razvili velik transparent s številko 70, ki ponazarja 70 let organiziranega hokeja na Jesenicah. Foto: www.alesfevzer.com
Jure Vnuk je v zadnjih tednih zelo zadovoljen z igro svojih varovancev. Zadnji poraz so zmaji doživeli 22. septembra v Gardeni. To je bila prava lekcija na začetku Alpske lige. Foto: www.alesfevzer.com
Hokejisti Olimpije utišali Podmežaklo

Štirje porazi železarjev na zadnjih petih tekmah so bili razlog, da so navijači želeli pogovor z igralci pred garderobo po koncu tekme. V zadnjih letih to ni bila praksa, Jeseničani so osvojili tri naslove državnega prvaka v štirih letih in predvsem v lanski sezoni navdušili z igro. Dobili so 13 od 15 derbijev, na začetku letošnje sezone pa so že tretjič izgubili z Olimpijo. Poraz z 0:4 na domačem ledu je bil seveda najgrenkejši.
Celinski pokal prejšnji konec tedna v Renonu je pustil posledice. Visok poraz proti Rittnu (1:6) je načel ekipo, tekma s Crveno zvezdo res ni bila več odločilnega pomena, a razlika v kakovosti je tako velika, da bi železarji morali zmagati. Tudi v četrtek v Salzburgu je škripalo v obrambi.
Glavič: Delovali smo zelo utrujeno
"Že avgusta smo se zavedali, da bo urnik naporen. To ni izgovor. Delovali smo zelo utrujeno na derbiju. Nisem veliko spreminjal peterk, edina sprememba je bil Philippe Paradies v drugem napadu. Vseeno nismo dosegli ravni, da bi se lahko kosali z Olimpijo. Vedno smo bili malce prepočasni in nismo prišli do pravih zaključnih strelov," je pojasnil trener Gaber Glavič.
Cilj ostaja polfinale Alpske lige
40-letni strokovnjak je imel po koncu tekme odkrit pogovor z igralci: "Z vročimi glavami smo povzeli dogajanje na ledu. Naredili bomo načrt za naprej. Moramo najti svojo staro igro. Naš cilj ostaja polfinale Alpske lige. Če ne bi imeli visokih ciljev, bi lahko že končali sezono. Navijači so del kluba, podpirajo nas. Po takem porazu so seveda razočarani. Obiskali so nas pred garderobo."
Zmaji v sedmih minutah do odločilne prednosti
Že začetek srečanja pred 3.000 gledalci v Podmežakli je potekal popolnoma po željah zmajev, ki so bili ves čas v napadalni tretjini. Aljaž Chvatal je ob neodločnem Gašperju Seršenu načel mrežo Jesenic, nato pa je še Aleš Kranjc z močnim strelom z modre črte nakazal nadaljnji potek srečanja. Že po sedmih minutah so bili Jeseničani v izgubljenem položaju.
Blestel je vratar Žan Us, ki je zaustavil vseh 26 strelov. "Power play" je bil znova zelo dober pri Olimpiji, ki je dvakrat zadela ob številčni premoči. Zadnji zadetek so si gostitelji zabili kar sami in s tem postavili piko na i polomu.
Vnuk vidi še nekaj rezerve v igri
Jure Vnuk nam je po zmagi nad Bregenzerwaldom v Tivoliju pred dvema tednoma pojasnil, da bosta tekmi proti Asiagu in Jesenicam pravi pokazatelj moči ekipe. Veselil se je obeh izzivov in imel je dober občutek. Po zmagi nad Asiagom s 6:2 je še dodal, da je škoda, ker ni zdaj derbija v Tivoliju. Ob takih predstavah bodo navijači 25. novembra vsekakor lepo napolnili dvorano, kar se ni zgodilo že zares dolgo.
"Zelo sem zadovoljen s končnim izidom. Nadigrali smo Jeseničane, tudi drsalno smo bili boljši. V igri vidim še kar nekaj rezerve, v celoti nisem popolnoma zadovoljen. Lahko se še kaj popravi. Malenkosti sem še opazil. Fizično smo dovolj močni, temelj je postavljen. Želim, da v Ljubljani igramo vrhunski hokej," je bil nasmejan trener zmajev.
Jan in Zupančič naslednja gosta v Tivoliju
"Ves teden smo se pripravljali na derbi, Jeseničanom se je morda poznala rahla utrujenost po napornem ritmu tekem. Zdaj nas čakata Vipiteno in Feldkirch v Tivoliju. Igral sem z oba trenerjema, Ivo Jan in Nik Zupančič sta tudi zdajšnji in nekdanji selektor Slovenije. To bosta zanimivi tekmi, neka dodatna motivacija zagotovo obstaja," je pogled proti prihodnjemu tednu usmeril Vnuk.
Sredi januarja je na klopi zamenjal Andreja Brodnika. "V lanski sezoni sem postal glavni trener sredi sezone in vse skupaj je bilo nemogoče. Zdaj je naloga jasna. Prvič sem se znašel v vlogi trenerja od začetka sezone in potrudil sem bom, da bomo nadaljevali dobre igre."
Koren: Ekipa funkcionira odlično
Tretji zadetek je dosegel Gal Koren, ki je v odlični formi v letošnji sezoni: "Od prve do zadnje minute smo izpolnjevali načrt, ki smo se ga dogovorili. Na koncu na semaforju je lep izid. Po hitrem vodstvu z 2:0 smo malce popustili, a smo se nato hitro pobrali. Po osmih zaporednih zmagah je samozavest velika. Vedno bolj smo povezani, res se dobro razumemo. Ekipa funkcionira odlično. Zdaj nas čaka naporen teden z dvema težkima tekmama."

Hokejisti Olimpije utišali Podmežaklo