Antti Karjalainen in Jaša Jenko bosta pomembna aduta železarjev v Cardiffu. Foto: www.alesfevzer.com
Antti Karjalainen in Jaša Jenko bosta pomembna aduta železarjev v Cardiffu. Foto: www.alesfevzer.com

V Budimpešti je zaigralo kar sedem članov železarjev, na prvi tekmi polfinala državnega prvenstva pa so nato s 4:1 ugnali Celje. Zdaj jih čaka preskok na zelo visoko raven. Z dobrimi predstavami so si prejšnji mesec v Asiagu priigrali napredovanje v tretji del celinskega pokala.

Med najboljšimi osmimi ekipami prestižnega tekmovanja so igrali le v sezoni 2005/06, ko so v svoji skupini zasedli tretje mesto. Uvrstitev bodo tokrat poskušali še izboljšati v zahtevni konkurenci, ki jo bo gostilo glavno mesto Walesa.

Za uvod jih v petek ob 17.00 čaka obračun proti latvijskemu moštvu Zelgame Jelgava. V soboto zvečer se bodo srečali z gostiteljem Cardiffom, za konec pa v nedeljo ob 16.30 še s francoskim Angersom.

Železarji so v Alpski ligi razred zase, nanizali so 12 zmag, edini poraz so doživeli 17. septembra.

Tekmeci so velika neznanka
V čast nam je, da se lahko primerjamo z edino ekipo, ki se ji je do zdaj uspelo uvrstiti v tretji krog celinskega pokala. To bo velika preizkušnja za klub in za igralce. Nastopali bomo na še višji ravni. Tekmeci so velika neznanka, tako da gremo po najboljših močeh zastopat klub in slovenski hokej,” je povedal kapetan Gašper Glavič.

O tekmecih v Cardiffu je previdno govoril tudi branilec Miha Logar: “Pričakujemo dobre tekme in zahtevne nasprotnike. Njihove igre si še nismo ogledali in mislim, da je najbolje, da to storimo tik pred obračunom z njimi, saj so tako informacije najbolj sveže. Težko napovem našo uvrstitev, zagotovo pa bomo dali vse od sebe.”

Gaber Glavič je bil optimistično razpoložen pred odhodom v Cardiff. Foto: www.alesfevzer.com
Gaber Glavič je bil optimistično razpoložen pred odhodom v Cardiff. Foto: www.alesfevzer.com

Mislim, da se teh tekem vsi veselimo. Na papirju nas zagotovo čakajo kakovostnejši tekmeci kot v Asiagu. Pred nami je velik izziv, a tja potujemo, da se uvrstimo v naslednji krog,” je dodal tudi napadalec Eric Pance.

Glavič: V Cardiff odhajamo po finale
Smo ponosni, da lahko igramo v polfinalu celinskega pokala. To smo si z igrami v Asiagu tudi zaslužili. Velik izziv bo igrati proti ekipam iz različnih lig. Upam, da se bomo približali igri, ki smo jo kazali pred reprezentančnim odmorom. Na turnir gremo kot najnižje postavljena ekipa, kar je lahko naša psihološka prednost. Vse ekipe bodo proti nam favorit, zato je naša naloga, da jih presenetimo. Zagotovo pa v Cardiff odhajamo po finale,” je poudaril trener Gaber Glavič.

Jeseničani želijo presenetiti v Cardiffu in se prebiti na finalni turnir celinskega pokala

3. krog, skupina E, Cardiff,

Petek ob 17.00:
ZEMGALE JELGAVA – SIJ ACRONI JESENICE
Ob 20.30:
CARDIFF – ANGERS

Sobota ob 16.30:
ZEMGALE JELGAVA – ANGERS
Ob 20.00:
SIJ ACRONI JESENICE – CARDIFF

Nedelja ob 16.30:
ANGERS – SIJ ACRONI JESENICE
Ob 20.00:
CARDIFF – ZEMGALE JELGAVA