Veliko veselje železarjev v Podmežakli in lepa napoved za ponedeljkov derbi, ko bodo tribune še precej bolj polne. Foto: Domen Jančič
Veliko veselje železarjev v Podmežakli in lepa napoved za ponedeljkov derbi, ko bodo tribune še precej bolj polne. Foto: Domen Jančič

V 11. minuti so gostje povedli. Marco Rosa je v 11. minuti učinkovito zaključil protinapad. Preigral je Žigo Kogovška in z bekhendom poslal plošček v prazno mrežo.

V drugi tretjini so se železarji razigrali. Jaka Ankerst je poskrbel za izenačenje v 25. minuti. Patrik Rajsar je ušel po levi strani in podal pred vrata, kjer je Ankerst iz bližine matiral Luco Stevana. Le 42 sekund zatem je Žiga Urukalo z leve strani poslal plošček v vratarja Stevana, od njegove drsalke pa se je odbil v mrežo.

Vodstvo je dalo krila Jeseničanom. Urban Sodja je v 35. minuti unovčil prednost igralca več z natančnim strelom z desne strani. Sijajno drugo tretjino je kronal Mirko Đumić pol minute pred koncem. Srb je zakrival pogled Stevanu, Rajsar pa je z leve strani z diagonalnim strelom poslal plošček pred vrata, od Đumića pa se je odbil v mrežo.

V zadnji tretjini so Jeseničani znali ohraniti prednost. Razmerje v strelih na vrata je bilo 30:29. To je bila druga zaporedna zmaga varovancev Mitje Šivica, ki se lahko v zadnjih dveh krogih naslednji teden še zavihtijo med najboljše štiri ekipe, ki bodo imele prednost domačega ledu.

Žiga Kogovšek se je izkazal že drugič zapored. V četrtek je v Rittnu ohranil mrežo nedotaknjeno. Foto: HDD Jesenice/Domen Jančič
Žiga Kogovšek se je izkazal že drugič zapored. V četrtek je v Rittnu ohranil mrežo nedotaknjeno. Foto: HDD Jesenice/Domen Jančič

Grenek poraz neučinkovitih zmajev
Ljubljančani niso uspeli nadgraditi odlične predstave proti Pustertalu. Cortina je bila boljša z 2:1. Razmerje v strelih na vrata je bilo 23:44, vendar zmaji tudi iz nabolj ugodnih položajev niso uspeli zadeti. V drugem delu so zelo neučinkoviti, dosegli so najmanj golov izmed vseh šestih ekip. Marco Roia de Filippo je zbral kar 43 obramb, Tilen Spreitzer pa je imel precej manj dela.

Že v 5. minuti je imel izjemno priložnost Nik Simšič. Po strelu Marka Čepona z modre črte je prišel do ploščka pred praznimi vrati, a je z bekhendom streljal mimo gola. 38 sekund pred koncem prve tretjine je kapetan Aleš Mušič unovčil podajo Žana Jezovška za vodstvo Olimpije. V 37. minuti je Remy Giftopoulos izenačil po samostojnem prodoru, zmago Cortini pa je z natančnim strelom pod prečko zagotovil Luca Zanatta osem minut pred koncem srečanja v prazni olimpijski dvorani. To je bila že druga zaporedna tekma brez gledalcev zaardi koronavirusa.

Derbi v ponedeljek zvečer v Podmežakli
V ponedeljek ob 20.00 v Podmežaklo prihaja SŽ Olimpija. To bo izjemno pomembna tekma, saj lahko železarji v primeru zmage celo prehitijo zmaje.

8. krog:
SIJ ACRONI JESENICE – ASIAGO
4:1 (0:1, 4:0, 0:0)
887; Ankerst 25., Urukalo 26., U. Sodja 35., Đumić 40.; Rosa 11.

CORTINA – SŽ OLIMPIJA
2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
Giftopoulos 36., Zanatta 52.; Mušič 20.

PUSTERTAL – RITTEN
* 2:1 (0:0, 0:0, 1:1)
1.040; Traversa 47.; Lane 55.
* - po kazenskih strelih

Lestvica:                   *  x       
PUSTERTAL             8  5  1  0  2 19 
CORTINA               8  4  1  0  3 15 
SŽ OLIMPIJA           8  2  1  1  4 13 
RITTEN                8  2  1  2  3 13 
ASIAGO                8  3  1  0  4 11 
SIJ ACRONI JESENICE   8  3  0  2  3 11 
* - zmaga po podaljšku/kaz. strelih    
x - poraz po podaljšku/kaz. strelih