Jaka Sodja je eden najboljših igralcev Jeseničanov v drugem delu Alpske lige. Foto: www.alesfevzer.com
Jaka Sodja je eden najboljših igralcev Jeseničanov v drugem delu Alpske lige. Foto: www.alesfevzer.com

Jeseničani so doživeli četrti poraz v tem delu tekmovanja. Potem ko so ob koncu rednega dela nanizali deset zmag in za enajsto premagali še večnega tekmeca iz Ljubljane v prvem krogu drugega dela, se je krivulja forme obrnila navzdol.

Železarji imajo tudi nekaj kadrovskih težav zaradi poškodb (zelo se je poznalo, da je manjkal prvi vratar Antoine Bonvalot, ki bo zaradi poškodbe prepone odsoten mesec dni) in kazni (Gašper Glavič je odslužil tretjo od sedmih tekem kazni zaradi udarca z drsalko), tokrat pa sta bila zanje usodna predvsem slab začetek in konec prve tretjine.

Vratar Avsenik naredil preveč napak
V prvi minuti so namreč prejeli kar dva zadetka. Že po pičlih devetih sekundah je Kevin King matiral Urbana Avsenika, ki je slabo posredoval tudi v 48. sekundi, ko ga je ukanil Markus Gander. Železarji so nato pokazali obe. Jaka Sodja v 12. minuti poskrbel za gol priključka po samostojnem prodoru po desni strani. Plošček je spretno poslal pod prečko ob prednosti igralca več. Toda 29 sekund pred koncem so domači dobili gol, ko so imeli celo igralca več na ledu. Avsenik je popolnoma po nepotrebnem zapustil vrata in podal plošček ob ogradi. Prestregel ga je King in podal pred vrata, kjer je Remy Giftopoulos povišal na 1:3.

Zadetka Seršena in Tomaževiča nista zadostovala
V drugi tretjini so se znova približali, zadel je Gašper Seršen. Vendar so mladega vratarja Ivana Stojnova, ki je za svoj prvi nastop v tem tekmovanju po prvi tretjini zamenjal nerazpoloženega Avsenika, nato gostje premagali še v 44. minuti. Znova je bil natančen King.

Do konca tekme so si domači prizadevali priti do izenačenja in bili nekajkrat povsem blizu. Na 3:4 je v 51. minuti znižal Blaž Tomaževič, še preden pa bi lahko ob koncu tvegali brez vratarja, so po novi napaki tekmecem omogočili protinapad, zadetek Giftopolousa 75 sekund pred koncem pa je dokončno odločil srečanje.

Anže Ropret je priigral drugo točko zmajem, ki naslednji dve tekmi igrajo doma. Proti Rittnu in Pustertalu si lahko priigrajo prednost domačega ledu v končnici.
Anže Ropret je priigral drugo točko zmajem, ki naslednji dve tekmi igrajo doma. Proti Rittnu in Pustertalu si lahko priigrajo prednost domačega ledu v končnici.

Ropret prinesel zmago Ljubljančanom
Povsem drugačnega razpoloženja so bili hokejisti SŽ-ja Olimpije, ki so v podaljšku strli odpor Rittna. Gostitelji so sicer v prvi tretjini povedli z golom Ryana Obuchowskega, a je nato zeleno-belim uspel preobrat. V 26. minuti je po podaji Žige Pešuta najprej izenačil Aleš Mušič. Kapetan je ušel po desni strani in z natančnim diagonalnim strelom zatresel mrežo. 40 sekund pred koncem druge tretjine je Ljubljančane v vodstvo popeljal Gal Koren, ki je poslal plošček iz bližine pod prečko. Razmerje strelov na vrata v drugi tretjini je bilo 2:15.

Gostitelji so iskali izenačujoči zadetek, s katerim bi izsilili podaljšek. Našli so ga tri minute pred koncem rednega dela, ko je Andreas Lutz po sredini ušel slabo postavljeni obrambi Olimpije in zadel za 2:2. Plošček je poslal med nogama Žana Usa v mrežo. Vseeno zmaga ni ostala doma, v 64. minuti je po podaji Janeza Orehka zadel Anže Ropret. Napadalec je z desne strani krenil pred vrata in z bekhendom velemojstrsko ukanil Kevina Lindskouga.

Prihodnjo tekmo bodo z istim tekmecem Ljubljančani igrali na svojem ledu, obračun v Tivoliju bo v torek ob 19.15.

Drugi del, skupina za razvrstitev, 5. krog:

SIJ ACRONI JESENICE - CORTINA
3:5 (1:3, 1:0, 1:2)
857; J. Sodja 12., Seršen 32., Tomaževič 51.; King 1., 44., Gander 1., Giftopoulos 20., 59.

RITTEN - SŽ OLIMPIJA
* 2:3 (1:0, 0:2, 1:0)
721; Obuchowski 17., Lutz 57.; Mušič 26., Koren 40., Ropret 64.
* - v podaljšku

ASIAGO - PUSTERTAL
3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

Lestvica:                   *  x      
PUSTERTAL             5  4  0  0  0 14
CORTINA               5  3  0  0  2 10
RITTEN                5  2  0  1  2 10
SŽ OLIMPIJA           5  1  1  0  3  9
ASIAGO                5  2  1  0  2  8
SIJ ACRONI JESENICE   5  1  0  1  3  4
* - zmaga po podaljšku/kaz. strelih   
x - poraz po podaljšku/kaz. strelih