Žan Jezovšek in soigralci so si zagotovili visoko prednost pred povratno tekmo v četrtek. Foto: www.alesfevzer.com
Žan Jezovšek in soigralci so si zagotovili visoko prednost pred povratno tekmo v četrtek. Foto: www.alesfevzer.com

Železarji so imeli pred 200 gledalci v Podmežakli veliko premoč, razmerje v strelih na vrata je bilo kar 38:13 in vratar Luca Egger je večkrat reševal goste.

V prvi tretjini je ubranil vseh 12 strelov in Jeseničani so morali še stopnjevati ritem igre v nadaljevanju. V 25. minuti je Patrik Rajsar lepo našel Erika Svetino, ki je prišel sam pred Eggerja in ga ukanil. Dve minuti pred koncem druge tretjine je na 2:0 povišal Gašper Seršen z igralcem manj. Po odličnem protinapadu je preigral Eggerja in poslal plošček pod prečko.

Luca Egger v vratih Linza je preprečil še precej višji poraz. Foto: www.alesfevzer.com
Luca Egger v vratih Linza je preprečil še precej višji poraz. Foto: www.alesfevzer.com

V 44. minuti je Andrej Hebar z leve strani podal pred vrata, kjer je Jaka Šturm zadel za 3:0. V 51. minuti je po izjemnem prodoru Jake Sodje iz bližine plošček v mrežo potisnil Žan Jezovšek. Gostom je v zadnji tretjini pošla sapa in Jeseničani so imeli vse več prostora. Končni izid je postavil Šturm po novem protinapadu tri minute pred koncem.

Povratna tekma bo v četrtek v Linzu, a to bi morala biti le še formalnost za železarje. V uvodnih treh krogih bodo v Alpski ligi podelili točke šele po seštevku dveh tekem, nato pa se bo klasični redni del nadaljeval 24. oktobra.

Zmaga zdesetkane Olimpije v Celovcu
Tudi SŽ Olimpija bo imela v četrtek lahko nalogo v Tivoliju, saj je že v Celovcu prišla do gladke zmage. Zmaji so povedli v šesti minuti, ko je zadel Luka Ulamec, že v sedmi pa je na 2:0 povišal Martin Bohinc.

V vratih Olimpije je bil Tilen Spreitzer, ki je prvič klonil v 37. minuti, ko ga je matiral Daylon Groulx. Nik Simšič je še pred koncem druge tretjine poskrbel za novo povišanje vodstva. Pol minute pred odmorom je nato Žiga Pance ob številčni prednosti postavil končni izid, saj sta mreži v zadnjih 20 minutah mirovali. Razmerje v strelih na vrata je bilo 43:26 v korist zmajev, ki so bili zelo oslabljeni. Manjkal je tudi prvi vratar Paavo Hölsä, ki se je poškodoval v četrtek na Jesenicah. Še vedno so bili odsotni Aleš Mušič, Jure Sotlar, Miha Zajc, Mark Čepon, David Planko in Anej Kujavec.

2. KROG, prve tekme:
SIJ ACRONI JESENICE – STEEL WINGS LINZ
5:0 (0:0, 2:0, 3:0)
200; Svetina 25., Seršen 38.; Šturm 44., 57., Jezovšek 51.

KAC II – SŽ OLIMPIJA
1:4 (0:2, 1:2, 0:0)
Grouly 37.; Ulamec 6., Bohinc 7., Simšič 39., Pance 40.

SALZBURG MLADI – VIPITENO 3:2
LUSTENAU – FELDKIRCH 4:3
KITZBÜHEL – BREGENZERWALD 5:1
RITTEN – PUSTERTAL 6:4

Povratne tekme bodo v četrtek. Tri točke bo dobil boljši v seštevku dveh tekem.