Žan Jezovšek se je izkazal v Alpski ligi in tudi v državnem prvenstvu. Foto: Drago Cvetanovič
Žan Jezovšek se je izkazal v Alpski ligi in tudi v državnem prvenstvu. Foto: Drago Cvetanovič

Eden izmed najbolj obetavnih mladih hokejistov, ki je že izkusil igranje za slovensko reprezentanco, je v pretekli sezoni v Alpske ligi na 38 tekmah dosegel 21 točk (11 golov in 10 podaj). Odličen je bil tudi v državnem prvestvu, ko je na šestih tekmah dosegel devet točk (8 golov in ena podaja).

"Novo pogodbo z Jesenicami sem podpisal zaradi igranja v Alpski ligi, ker bom imel v prihodnji sezoni še večjo vlogo v ekipi in zaradi dejstva, da je v bilo v klubu poskrbljeno za vse kar igralec potrebuje za nemoteno igranje hokeja. Najbolj si bom zapomnil našo kemijo v moštvu. Igrali smo drug za drugega, držali smo skupaj v dobrem in slabem. Z veseljem pa se še sedaj spominjam tekem v končnici, ko je bila Podmežakla polna. Igranje v finalu DP-ja proti večnim tekmecem pa je sploh doživetje, ki ga noben hokejist ne pozabi kar tako. Navijači Jesenic so še enkrat dokazali, da so najboljši navijači v ligi in da imajo še vedno radi hokej," je pojasnil Jezovšek, ki si je vzel nekaj časa za počitek, zadnja dva tedna pa se že pripravlja na novo sezono.

Pance, ki je bil izbran za najboljšega hokejista Alpske lige v pretekli sezoni, bo naslednjo sezono igral za Pustertal v Alpski ligi. Junak finala državnega prvenstva Ankerst se vrača v Francijo, podpisal je pogodbo z Lyonom.

Uprava kluba že nadaljuje s sestavo ekipe. V prejšnji tednih je bilo veliko govora tudi o koncu sodelovanja med zdajšnjim vodstvom državnih prvakov in projektno skupino, v kateri je bil najbolj izpostavljen Tomaž Razingar. Deveterica podpisnikov (ob Razingarju še Mitja Bervar, Miloš Ažman ...) je pojasnila, da sta znova prevladala kratkovidnost in strah posameznikov pred izgubo položajev in ugodnosti. Projektna skupina je vodstvo kluba zaprosila za vpogled v finančno poslovanje, vendar podatkov ni prejela. Predsednik Anže Pogačar je zavrnil vse očitke.