Bine Mašič je dobil prvi vpoklic v člansko reprezentanco in bo imel priložnost, da za rise debitira že pri 18 letih. Foto: www.alesfevzer.com
Bine Mašič je dobil prvi vpoklic v člansko reprezentanco in bo imel priložnost, da za rise debitira že pri 18 letih. Foto: www.alesfevzer.com
Sorodna novica Majski turnir v Ljubljani priložnost za nove rise in priprava za Oslo

Selektor Matjaž Kopitar je s strokovnim štabom po zaključku državnega prvenstva dopolnil seznam reprezentantov za mednarodni prijateljski turnir Beat Covid-19 Tournament oziroma Premagajmo covid-19, ki se bo med 15. in 21. majem odvijal v Hali Tivoli.

Po dveh odpadlih SP-jih divizije IA bodo v Ljubljani vseeno izvedli reprezentančni turnir, ki bo služil kot priprava za zaključek olimpijskih kvalifikacij. Slovenijo od 26. od 29. avgusta v Oslu čaka turnir z Norveško, Dansko in Južno Korejo.

Dodanih osem železarjev in pet zmajev
Slovenska reprezentanca, ki je pretekli teden trenirala na Bledu, se je v ponedeljek preselila v Ljubljano, kjer se jim bodo pridružili še povabljeni hokejisti Jesenic in Olimpije.

Iz vrst novopečenih državnih prvakov so na reprezentančne priprave vpoklicani: strelec odločilnega gola Bine Mašič, Nejc Stojan, Aljoša Crnović in napadalci Žan Jezovšek, Blaž Tomaževič, Jaka Šturm in Jaka Sodja ter vratar Žan Us.

Pri prvaku Alpske lige sta vabilo prejela branilca Aleksander Magovec in Miha Štebih ter napadalci Nik Simšič, Tadej Čimžar in Žiga Pešut.


Seznam reprezentantov Slovenije za majski turnir

Vratarji (4): Gašper Krošelj, Matija Pintarič, Luka Gračner, Žan Us

Branilci (10): Matic Podlipnik, Klemen Pretnar, Žiga Pavlin, Jurij Repe, Kristjan Čepon, Aljoša Crnovič, Nejc Stojan, Bine Mašič, Aleksandar Magovac, Miha Štebih

Napadalci (14): Luka Kalan, Anže Kuralt, Ken Ograjenšek, Gregor Koblar, Rok Kapel, Aljaž Predan, Luka Maver, Nik Simšič, Tadej Čimžar, Žiga Pešut, Žan Jezovšek, Blaž Tomaževič, Jaka Šturm, Jaka Sodja.


REPREZENTANČNI TURNIR
BEAT COVID-19, Ljubljana

1. krog, sobota, 15. maja:
Ob 13.00: POLJSKA ‒ UKRAJINA
Ob 16.30: SLOVENIJA ‒ AVSTRIJA
Ob 20.00: ROMUNIJA ‒ FRANCIJA

2. krog, ponedeljek, 17. maja:
Ob 13.00: AVSTRIJA ‒ POLJSKA
Ob 16.30: UKRAJINA ‒ ROMUNIJA
Ob 20.00: FRANCIJA ‒ SLOVENIJA

3. krog, torek, 18. maja:
Ob 13.00: AVSTRIJA ‒ UKRAJINA
Ob 16.30: FRANCIJA ‒ POLJSKA
Ob 20.00: ROMUNIJA ‒ SLOVENIJA

4. krog, četrtek, 20. maja:
Ob 13.00: UKRAJINA ‒ FRANCIJA
Ob 16.30: AVSTRIJA ‒ ROMUNIJA
Ob 20.00: SLOVENIJA ‒ POLJSKA

5. krog, petek, 21. maja:
Ob 13.00: FRANCIJA ‒ AVSTRIJA
Ob 16.30: POLJSKA ‒ ROMUNIJA
Ob 20.00: UKRAJINA ‒ SLOVENIJA