Posma je na Jesenice prišel novembra lani in klub z zadnjega mesta v Ligi Ebel popeljal na predzadnje mesto, v DP-ju pa je z železarji osvojil osmi naslov v neodvisni Sloveniji. Foto: Iztok Novak
Posma je na Jesenice prišel novembra lani in klub z zadnjega mesta v Ligi Ebel popeljal na predzadnje mesto, v DP-ju pa je z železarji osvojil osmi naslov v neodvisni Sloveniji. Foto: Iztok Novak
Aleksander Petrov
S Petrovim je po nesreči vse v redu. Foto: Iztok Novak
Jeseniški hokejisti pretepli Posmo

V soboto, 3. aprila, dan po osvojitvi naslova državnih prvakov, se je slavje Jeseničanov sprevrglo v nasilje. Gaber Glavič, Aleš Remar, Andrej Hebar, David Slivnik, Miha Rebolj in Anže Terlikar so se odpravili v Rateče, kjer nam je naš zanesljiv vir blizu kluba neuradno povedal, da se je Glavič s pestmi lotil spečega trenerja Posme. Vodstvo kluba je o incidentu obvestilo pristojne organe, ki dogodek raziskujejo in bodo ustrezno ukrepali.

Tiskovni predstavnik jeseniškega kluba Zoran Račič je za MMC povedal, da so Američana pregledali v jeseniški bolnišnici. Več o incidentu zaradi interesa preiskave ni želel povedati, dodal pa je, da, kolikor mu je znano, omenjenim hokejistom policija prostosti ni odvzela.

Športni direktor Jesenic Zvone Šuvak je na vsa naša vprašanja, tudi na to, ali je bila vzrok pretepa nesreča, ki naj bi jo zakrivila Posma in hokejist Todd Elik, odgovoril, da je v šoku in da ne želi dati nobenega komenarja.

"Incident kaže, da je nekaj narobe"
Nekoliko zgovornejši je bil predsednik kluba Slavko Kanalec. Za MMC je povedal, da pogodbe šesterici hokejistov niso prekinili, saj morajo najprej izvedeti, kaj točno se je zgodilo, in slišati tudi njihovo plat zgodbe. Posma ima prebito arkado, buško in modrice po telesu od udarcev, hujših poškodb pa nima. Kanalec je za incident zvedel v nedeljo od športnega direktorja Šuvaka, pogovarjal pa se je tudi že s pretepenim Posmo.

Kanalec je povedal, da je trener igralce, ki so ga pretepli, sprva želel zagovarjati, sam pa dodal, da je fizično obračunavanje s trenerjem dokaz, da gre nekaj narobe in da je to šok za vse športne delavce. Dodal je, da nekaj takega pusti posledice in da so možnosti, da bi Posma tudi naslednjo sezono vodil moštvo Jesenic, (le) teoretične.

"To nima nobene zveze s športom in normalnim obnašanjem, to ni normalen pristop civiliziranih ljudi, še manj pa športnikov, ki bi morali biti vzgled mladini in vsem drugim. Dejstvo je, da ni šlo za gostilniški pretep. Oni so se očitno namerno odpravili z Jesenic v Rateče obračunat s trenerjem. Gre za hud prestopek. Ko bo policija končala svoje delo, bomo kaj več vedeli," je dejal Kanalec.

Mladi hokejist vpleten v nesrečo
O (morebitnem) vzroku incidenta - avtomobilski nesreči enega izmed hokejistov Jesenic, po naših informacijah je to Aleksander Petrov - je predsednik kluba dejal, da je to mogoče delno povezano, a da se spori na tak način ne rešujejo. Potrdil je, da je bil eden mlajših jeseniških hokejistov, ki je Posmo in Elika peljal v Kranjsko Goro, kjer stanujeta, na poti nazaj vpleten v avtomobilsko nesrečo.

Devetnajstletni tretji vratar v nesreči ni utrpel težjih poškodb, le odrgnine, čeprav je bil avtomobil povsem uničen. V bolnišnici so mu vzel kri zaradi testa alkoholiziranosti, nato pa so ga odpeljali na postajo, je povedal naš vir.

Spletna stran: Igralcem takoj odpovedali pogodbe
"Vodstvo HK Acroni Jesenice je nad takšnim početjem zgroženo, zato bodo vsi udeleženi igralci ustrezno sankcionirani s takojšnjo odpovedjo pogodbe. Vodstvo HK Acroni Jesenice je o dogodku obvestilo pristojne organe, ki bodo incident raziskali in ustrezno ukrepali," piše na uradni strani kluba.

Jeseniški hokejisti pretepli Posmo