Jeseničani so po veliki zmagi na derbiju v Tivoliju pred tednom dni doživeli tri zaporedne poraze. Foto: HDD Jesenice/Domen Jančič
Jeseničani so po veliki zmagi na derbiju v Tivoliju pred tednom dni doživeli tri zaporedne poraze. Foto: HDD Jesenice/Domen Jančič

Odličen čuvaj mreže Jeseničanov Antoine Bonvalot se je poškodoval v zadnji tretjini torkove tekme v Asiagu. Magnetna resonanca je pokazala, da bo zaradi poškodbe prepone odsoten najmanj štiri tedne, največ pa šest tednov. To je vsekakor velik udarec za Gorenjce, saj je Francoz blestel v zadnjem mesecu in pol, ko so Jeseničani nanizali kar enajst zmag zapored. Do 4. marca bo manjkal tudi Gašper Glavič, ki je danes odslužil drugo izmed sedmih tekem prepovedi igranja zaradi namernega udarca z drsalko prejšnjo soboto.

Lane edini strelec v prvi tretjini
V vratih je bil Urban Avsenik, ki je prvič klonil v 6. minuti. Matt Lane je prišel do strela z desne strani ob neodločnem Blažu Tomaževiču. Tudi Avsenik ni najbolje posredoval in gostje so prednost znali zadržati do konca uvodne tretjine. Zdržali so tudi dva naleta železarjev ob prednosti igralca več.

Kostner zadel po sijajni akciji Tudina
Lindskoug je odbil tudi vse nalete Jeseničanov v drugi tretjini. V 28. minuti je Daniel Tudin sijajno prodrl po levi strani, preigral Nika Gahuta in podal pred vrata, kjer je bil Simon Kostner osamljen. Najprej ploščka ni dobro zadel, v drugem poskusu pa ga je poslal v mrežo, Avsenik je bil nemočen.

Številni neuspešni naleti železarjev
Ritten je igral zelo disciplinirano in ni dopustil velikih priložnosti Jeseničanom. Ko so prišli do nevarnih strelov, pa je bil vedno na pravem mestu izjemni Lindskoug. Trener Mitja Šivic je minuto in 42 sekund pred koncem iz vrat vzel Avsenika in poskusil s šestimi igralci. Silovit pritisk ni obrodil sadov, saj so gostje večkrat izbili plošček in blokirali strele.

Razmerje v strelih na vrata je bilo 29:26. V soboto v Podmežaklo prihaja Cortina.

Kevin Furlong je blestel v vratih Pustertala. Foto: SŽ Olimpija/Eva Brili Grebenar
Kevin Furlong je blestel v vratih Pustertala. Foto: SŽ Olimpija/Eva Brili Grebenar

Furlong nerešljiva uganka za zmaje
Tudi Olimpiji ne gre po načrtih v drugem delu. Pustertal je bil v ponovitvi lanskega finala boljši z 2:0. Blestel je vratar Colin Furlong, ki je ubranil vseh 50 strelov in spravljal napadalce zmajev v obup.

Po četrt ure je Žana Usa ukanil Armin Hofer z močnim strelom pod prečko. Po 40 sekundah igre v drugi tretjini je končni izid postavil Yuri Cristellon, ki je po samostojnem prodoru preigral tudi Usa in z bekhendom zatresel mrežo. Trener Gregor Polončič je tvegal že tri minute in pol pred koncem. Skušal je brez Usa pritisniti s šesterico v polju. V zadnji minuti je bil izključen še Tommaso Traversa in Olimpija je napadala s šestimi proti štirim. Razmerje v strelih na vrata v zadnji tretjini je bilo 5:26, vseeno pa so Volkovi iz Brunica zdržali.

DRUGI DEL, skupina za razvrstitev, 4. krog:
SIJ ACRONI JESENICE – RITTEN
0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
907; Lane 6., S. Kostner 28.

PUSTERTAL – SŽ OLIMPIJA
2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
630; Hofer 15., Cristellon 21.

CORTINA – ASIAGO
3:1 (0:0, 0:1, 3:0)

Lestvica:                   *  x       
PUSTERTAL             4  4  0  0  0 14 
RITTEN                4  2  0  0  2  9 
CORTINA               4  2  0  0  2  7 
SŽ OLIMPIJA           4  1  0  0  3  7 
ASIAGO                4  1  1  0  2  5 
SIJ ACRONI JESENICE   4  1  0  1  2  4 
* - zmaga po podaljšku/kaz. strelih    
x - poraz po podaljšku/kaz. strelih