Anže Kopitar je v prvi sezoni dosegel 20 zadetkov, po dobri prvi polovici letošnje sezone pa je nasprotne vratarje premagal 17-krat. Foto: CBS
Anže Kopitar je v prvi sezoni dosegel 20 zadetkov, po dobri prvi polovici letošnje sezone pa je nasprotne vratarje premagal 17-krat. Foto: CBS
Mike Babcock
Mike Babcock - mož, ki je v Kopitarju videl hokejista, ki si zasluži nastop na tekmi vseh zvezd. Foto: EPA

Tekma vseh zvezd bo na sporedu 27. januarja, ko se bodo v Atlanti udarili najboljši iz selekcije Vzhodne in Zahodne konference. Prvi šesterki so določili bralci spletne strani NHL, preostale člane pa sta izbrala trenerja ekip, ki sta bila 4. januarja na vrhu svoje konference.

Edini Kralj v Atlanti
Trener Detroita, ki je sicer z naskokom najbolj uspešna ekipa v letošnji sezoni, je kot edinega hokejista iz Los Angelesa izbral ravno 20-letnega Kopitarja. Hrušičan je torej prvi Slovenec, ki je bil v kateri koli profesionalni ligi v Severni Ameriki izbran na tekmo vseh zvezd.

Cammelleri četrti, Kopitar 16., a odločil je trener ...
Zanimivo je, da je Kopitar po mnenju bralcev v Zahodni konferenci zasedel "le" 16. mesto in bil daleč za svojim soigralcem Mikom Cammallerijem, ki je bil četrti in s tem za las izgubil avtomatično mesto na tekmi vseh zvezd, kamor potujejo prvi trije napadalci iz vsake konference. Trener Babcock se je v nasprotju z navijači raje odločil, da iz ekipe Los Angelesa pokliče Kopitarja kot pa Cammallerija.

Rdeča krila bodo imela skoraj svojo peterko
Detroit bo imel na tekmi sicer največ igralcev, saj bo v vratih Chris Osgood, na ledu pa se bodo pojavili še branilec Nicklas Lidström in napadalca Henrik Zetterberg in Pavel Dacjuk. Za Zahod bodo sicer igrali še vratarja Manny Legace (St. Louis) in Jevgenij Nabokov (San Jose), branilci Dion Phaneuf (Calgary), Ed Jovanovski (Phoenix), Duncan Keith (Chicago), Chris Pronger (Anaheim), Sergej Zubov (Dallas) ter napadalci Jarome Iginla (Calgary), Jason Arnott (Nashville), Marian Gaborik (Minnesota), Ryan Getzlaf (Anaheim), Shawn Horcoff (Edmonton), Rick Nash (Columbus), Henrik Sedin (Vancouver), Paul Stastny (Colorado) in Joe Thornton (San Jose).

V letu in pol zbral 101 točko
Anže Kopitar je lani na 72 tekmah zbral 61 točk, kar je bil tretji najboljši izkupiček med novinci in prav tako tretji med hokejisti Los Angelesa. Po 20 letih je bil prvi hokejist Los Angelesa, ki je v uvodni sezoni presegel mejo 60 točk. V sezoni 1986/1987 je to uspelo Lucu Robitaillu, ki je dosegel 84 točk.

Letos je na 44 tekmah zbral 40 točk in je najuspešnješi v ekipi Los Angelesa, ki je sicer z naskokom na zadnjem mestu v Ligi NHL.

S. J.