Anže Kopitar je s Pacifikom na All Star tekmi slavil že leta 2018. Foto: Reuters
Anže Kopitar je s Pacifikom na All Star tekmi slavil že leta 2018. Foto: Reuters

Najboljši slovenski hokejist vseh časov je petič sodeloval na prestižni revialni Ligi NHL. Anže Kopitar je na osrednji tekmi All Star zaigral v letih 2008, 2011, 2015, 2018, 2020.

Trikrat podal za hat-trick Hertla
Zadnja leta se na NHL All Star ne igra več po starih delitvah Vzhod – Zahod ali Severna Amerika – Svet, temveč skrajšane tekme s tremi igralci na tri, kot se igrajo podaljšku. V tem formatu so igralci iz Pacifiške skupine dominantni, saj so v St. Louisu prišli že do tretje skupne zmage.

V polfinalu je Pacifik z 10:5 nadigral Center, pri čemer je Kopitar podelil tri podaje, prav vse za Čeha Tomaša Hertla. V finalu so se Pacifičani pomerili z izbranimi zvezdami Atlantika, ki so povedli z 2:0, nato pa je Kopi zaposlil Maxa Paciorettyja.

Milijon za Pacifičane
Pacifiku je steklo in na koncu je ravno Hertl dosegel odločilni gol za skupno zmago. Vseeno je bil za MVP-ja All Star tekme izbran poraženi Čeh David Pastrnak (4 goli in 2 podaji na dveh tekmah). Enajsterica iz Pacifika (tri trojke in dva vratarja) si je za nagrado razdelila milijon dolarjev.

"Ne, zakaj bi se mi smilili vratarji? Sami so si izbrali, da bodo čuvaji mreže, njihova krivda," se je Anže Kopitar nasmejal ob vprašanju ali je format igre 3 na 3 nekoliko nepravičen do vratarjev, zlasti na ekshibicijski tekmi kot je All Star.


LIGA NHL - ALL STAR 2020

Polfinale:
ATLANTIK – Metropolitana 9:5
Pastrnak in Duclair po 3 goli.

PACIFIK – Center 10:5
Hertl 4 goli, Kopitar 3 podaje.

Finale:
PACIFIK – Atlantik 5:4
Pacioretty 7. (podaja Kopitar), Pettersson 12., 16., Draisaitl 12., Hertl 18.; Hedman 1., Huberdeau 2., Pastrnak 10., Bertuzzi 14.

Liga NHL se po All Star vikendu nadaljuje 27. januarja.