Jože Kovač (levo) ima bogate izkušnje. V Tivoliju je bil v zelo težkih razmerah med letoma 2015 in 2017. V naslednji sezoni bo prevzel klub, ki je finančno urejen. Foto: www.alesfevzer.com
Jože Kovač (levo) ima bogate izkušnje. V Tivoliju je bil v zelo težkih razmerah med letoma 2015 in 2017. V naslednji sezoni bo prevzel klub, ki je finančno urejen. Foto: www.alesfevzer.com

58-letni Kovač je v dolgoletni klubski karieri (420 tekem) večino časa igral za Olimpijo. Odigral je 133 reprezentančnih tekem, bil udeleženec osmih svetovnih prvenstev in član olimpijske reprezentance leta 1984 v Sarajevu.

Tudi pozneje je poleg udejstvovanja v poslovnem svetu ostal tesno povezan s hokejem v Sloveniji. Kot vodja ekipe je vodil slovensko reprezentanco na olimpijskih igrah in svetovnih prvenstvih med letoma 2012 in 2016. Bil je tudi vodja ekipe Olimpije, 11. aprila 2016 se je tudi veselil naslova državnega prvaka v napeti peti tekmi proti Jeseničanom v Tivoliju.

"V veliko čast mi je prevzeti direktorsko mesto. Vodenje takšnega kluba je velika odgovornost in verjamem, da bom s svojimi izkušnjami pomagal klub in njegove dejavnosti dvigniti na višjo raven. Klub prevzemam v dobri kondiciji in se zahvaljujem Tomažu Vnuku, Mihi Butari ter celotnemu upravnem odboru za zaupanje," je povedal Kovač.

Vnuk: V osmih letih smo klub pripeljali na visoko raven
Na mestu direktorja kluba bo nasledil Tomaža Vnuka, ki se po osmih letih uspešnega razvoja hokejske zgodbe v Ljubljani poslavlja od operativnih funkcij. Vnuk ostaja v upravnem odboru, kjer bo s svojim znanjem in izkušnjami pomagal klubu in predsedniku pri doseganju zastavljenih ciljev.

"V osmih letih mojega dnevnega operativnega delovanja smo klub pripeljali na – za slovenske razmere – visok nivo. Vzpostavili smo dober center razvoja hokeja in pri tem osvojili veliko lovorik. Vesel sem, da sva s predsednikom našla mojega naslednika, za katerega verjamem, da bo pri svojem delu uspešen. Še naprej bom v okviru Upravnega odbora deloval v dobro našega kluba in mu pomagal na poti do želenih ciljev," je poudaril Vnuk, ki je odstopil s funkcije po lanski sanjski sezoni, ko je Olimpija osvojila Alpsko ligo in državno prvenstvo. Po sestanku s predsednikom Butaro se je premislil in ostal še eno sezono.

Predsednik Miha Butara je zelo dobro sodeloval z Vnukom: "Tomažu se iskreno zahvaljujem za dobro vodenje kluba in izpolnitev vseh zastavljenih ciljev v času mojega predsedovanja. Vesel sem, da ostaja del SŽ Olimpije. Novi direktor klub prevzema v dobri kondiciji in prepričan sem, da bo s svojim hokejskim in poslovnim znanjem pomagal izpolniti vse zastavljene cilje ter klub dvigniti na še višji nivo."

Letošnja sezona v Alpski ligi se je končala pred začetkom končnice zaradi pandemije novega koronavirusa. Odpadla je tudi finalna serija državnega prvenstva med Olimpijo in Jesenicami.