Ljubljanski hokejisti ostajajo tudi po prvi petini sezone uspešnica tekmovanja, v katerem so novinci. Foto: www.alesfevzer.com
Ljubljanski hokejisti ostajajo tudi po prvi petini sezone uspešnica tekmovanja, v katerem so novinci. Foto: www.alesfevzer.com

Nekdanja zmaja John Hughes in Jamie Fraser sta prejela aplavz s tribun, kjer se je zbralo 1500 gledalcev. Navijači so bili navdušeni in v zadnji tretjini so s stoječimi ovacijami nagradili svoje ljubljence za najboljšo predstavo v tej sezoni. Takega vzdušja v Tivoliju ni bilo vse od sezone 2011/12, ko so zmaji zasedli tretje mesto v Ligi Ebel.

Kapetan Žiga Pance je že po 39 sekundah napovedal zeleno-beli večer na Celovški 25. Foto: www.alesfevzer.com
Kapetan Žiga Pance je že po 39 sekundah napovedal zeleno-beli večer na Celovški 25. Foto: www.alesfevzer.com

Pance kaznoval veliko napako Fraserja
Olimpija je že po 39 sekundah proslavljala zadetek. Prvo pravo priložnost je po podaji Guillauma Leclerca (do ploščka je prišel po slabi podaji Jamieja Fraserja) izza gola izkoristil nekdanji igralec Beljaka Žiga Pance. Po golu so zmaji nadzorovali potek igre. Tadej Čimžar je nanizal dve priložnosti, obakrat pa se je z obrambo izkazal Bernard Andreas.

V 17. minuti pa je vratar Beljaka klonil, med strelce se je vpisal Daniel Wade Murphy. Zmaji so z agresivno obrambo prisilili goste v napako, do ploščka je prišel Murphy, ki je s strelom od daleč presenetil gostujočega vratarja. Ob koncu tega dela igre je bilo tudi nekaj vroče krvi, a sodniki so hitro umirili situacijo.

Zmaji leteli po ledu v drugi tretjini
Zmaji so drugo tretjino začeli silovito, nizali so priložnosti, v 22. minuti pa je padel tudi tretji zadetek. Joona Erving je streljal od daleč, Tadej Čimžar pa se je dotaknil ploščka in mu spremenil smer, šel je skozi noge Andreasa v mrežo Beljaka. V naslednji akciji, ki je Olimpiji prinesla povišanje vodstva, je Kristjan Čepon na levi strani podal Niku Simšiču, ta je s strelom iz mrtvega kota premagal Bernarda, ki je moral po slabi obrambi na klop. Nadomestil ga je Alexander Schmidt, ki se je izkazal z obrambo pri strelu Blaža Tomaževiča. Zmaji so bili še naprej nevarni, v 38. minuti pa je Kristjan Čepon s strelom v desni zgornji kot matiral Schmidta.

Žan Us je že tretjič v tej sezoni ohranil mrežo nedotaknjeno. Zmaji so Dunaj in Salzburg premagali z 1:0, tokrat pa so bili še precej bolj učinkoviti. Foto: www.alesfevzer.com
Žan Us je že tretjič v tej sezoni ohranil mrežo nedotaknjeno. Zmaji so Dunaj in Salzburg premagali z 1:0, tokrat pa so bili še precej bolj učinkoviti. Foto: www.alesfevzer.com

Jezovšek kronal odlično predstavo
V zadnji tretjini je piko na i premoči Olimpije z natančnim strelom dodal Žan Jezovšek, ki je postavil končni izid. Gostje so bili popolnoma nemočni, ob igri petih proti petim skoraj tri minute niso prišli iz obrambne tretjine. Razmerje v strelih je na koncu bilo 42:24 v korist ljubljanskega kluba.

Daum: Olimpija je bila za nekaj razredov boljša, sploh ni bilo napeto
"Zelo resno smo se pripravili na tekmo, a že po pol minute so se nam vsi načrti podrli. Olimpija je bila za nekaj razredov boljša, sploh ni bilo napeto. Večkrat med tekmo pomislim, da bo naš trenutek še prišel, tokrat pa niti slučajno nisem več upal na preobrat. Olimpija je bila drsalno precej boljša, igralci so bili precej bolj lačni. V nobeni prvini igre nismo bili konkurenčni," je povedal trener Rob Daum, ki je leta 2012 popeljal Linz do naslova prvaka, v Beljaku pa je zdaj tretjo sezono v vlogi glavnega trenerja. Njegov pomočnik je Marcel Rodman.

Šivicu je šlo v drugi tretjini že malce na smeh
Po koncu tekme je Rodman čestital Mitji Šivicu, ki ja kar žarel od zadovoljstva. "Res smo se dobro pripravili na to tekmo. Beljak je zelo strukturirana ekipa. Skušal sem pokazati fantom, kaj je treba paziti. Že pred tekmo sem vedel, da bodo težko drsali z nami. Mi imamo svoje zakonitosti, ki se jih držimo. Že v prvi tretjini smo imeli priložnost, da povišamo prednost, a nismo sprejeli najboljših odločitev. V drugi tretjini smo bili nad njimi. Na klopi mi je šlo že malce na smeh. Spraševal sem se, če je to sploh normalno. Najbolj vesel sem bil, da smo ohranili prednost. Proti Znojmu prejšnjo nedeljo bi skoraj zapravili lepo prednost v zadnji tretjini," je bil navdušen 42-letni Šivic.

Marcel Rodman: Avstrijci še vedno podcenjujejo Olimpijo

Ob navijanju v zadnji tretjini so mu šle kocine pokonci
"Veseli me, da imamo več razigranih napadov. Pance zdaj igra s Simšičem in Leclercom. Imamo več globine. Sodja, Čimžar in Murphy so se ujeli. Tomaževič in Jezovšek tudi funkcionirata. Kalan in Koblar sta fantastično že vso sezono. Vse nam gre po načrtih. Zdaj moramo trdno ostati na tleh. Zelo me veseli, da so gledalci prišli v takem številu. Ob navijanju so mi šle kocine pokonci," je ponosno razlagal strateg zeleno-belih.

Us potrebuje počitek, v Dornbirnu bo branil Hölsä
"Njihov vratar ni imel najboljšega večera. Beljak je verjetno imel načrt, a brez drsanja, energije in borbenosti prav nič ne pomaga. To je bila najboljša predstava v tej sezoni. Prepričan sem, da se tekmeci na nas pripravijo. Naši treningi so na res visoki ravni, fizično smo odlično pripravljeni in vse nam je steklo. Napori bodo v naslednjih dneh veliki, tekme si sledijo na dva dni. Vratar Žan Us potrebuje počitek, saj je izčrpan in v nedeljo v Dornbirnu bo branil Paavo Hölsä," je še dodal Šivic.

V naslednjih dveh krogih ljubljansko zasedbo čakata dve gostovanji, v nedeljo pri Dornbirnu (na deseturno pot z avtobusom se bodo odpravili že v soboto), v torek pa v Gradcu.

Zmaji v Tivoliju boljši od Beljaka s kar 6:0

11. krog:
SŽ OLIMPIJA - VSV BELJAK
6:0 (2:0, 3:0, 1:0)
1500; Pance 1., Murphy 17., Čimžar 22., Simšič 28., K. Čepon 38., Jezovšek 50.

FEHERVAR - LINZ
6:1 (2:0, 3:0, 1:0)

DORNBIRN - ORLI ZNOJMO
1:5 (1:4, 0:1, 0:0)

BRATISLAVA - GRADEC
1:5 (0:1, 0:2, 1:2)

SALZBURG - DUNAJ
* 1:0 (0:0, 0:0, 0:0)
* - kazenski streli

KAC CELOVEC - BOLZANO
4:2 (1:0, 1:2, 2:0)

PUSTERTAL - INNSBRUCK
3:4 (0:2, 2:2, 1:0)

Lestvica:           * x   
SŽ OLIMPIJA       11 8 0 2 1 26 
FEHERVAR        11 8 0 0 3 24 
SALZBURG        12 4 4 1 3 21 
KAC CELOVEC       11 5 1 3 2 20 
ORLI ZNOJMO       11 6 0 0 5 18 
DORNBIRN        11 4 2 2 3 18 
-------------------------------------- 
INNSBRUCK        12 4 3 0 5 18 
BOLZANO         10 4 1 1 4 15 
BELJAK         10 4 1 0 5 14 
BRATISLAVA       10 3 2 1 5 14 
-------------------------------------- 
DUNAJ          11 3 1 1 6 12 
GRADEC         11 3 0 3 5 12 
PUSTERTAL        11 2 1 2 6 10 
LINZ          11 1 2 2 6 9