V petek je bilo v Tivoliju že zelo naelektreno vzdušje. V torek je še pomembnejša tekma, zmaji pa po dveh grenkih porazih zares potrebujejo navijače. Foto: www.alesfevzer.com
V petek je bilo v Tivoliju že zelo naelektreno vzdušje. V torek je še pomembnejša tekma, zmaji pa po dveh grenkih porazih zares potrebujejo navijače. Foto: www.alesfevzer.com

Težko je verjeti, da bi se lahko Olimpija pobrala po zaostanku z 1:3 v zmagah, zato je četrta tekma izjemno pomembna. Zanimanje je veliko in obeta se nov rekorden obisk sezone, znova pa bodo imeli glasno podporo tudi koroški orli.

Na drugi tekmi v Tivoliju se je trener Beljaka Rob Daum jezil na sodnike, saj so imeli zmaji petkrat prednost igralca več. V nedeljo zvečer sta Manuel Nikolić in Thomas Berneker pošteno razjezila Mitjo Šivica. 42-letni strateg zelo redko komentira sojenje, čeprav ga velikokrat vprašamo po kakšnem spornem položaju.

"Prejeli smo absolutno preveč zadetkov. S petimi goli bi morali zmagati na gostovanju. Nismo se dobro branili z igralcem manj. Zaostajamo le z 1:2 v zmagah, ne bomo kar tako odnehali. Ne bomo iskali krivcev za poraz. Vse bomo naredili, da izenačimo na 2:2 v zmagah v Ljubljani," je povedal Šivic.

"Sodniki so bili katastrofalni. Tretji gol je Beljak dosegel, ko je imel šest igralcev na ledu. To so sodniki spregledali. Še več, kmalu zatem so nam piskali šest igralcev na ledu, ki pa jih dejansko nismo imeli. Ob prednosti igralca več so izenačili na 4:4. Res so bili sodniki katastrofalno slabi," je bil zelo kritičen.

Pance: Imamo daljšo klop in to se bo v dolgi seriji začelo poznati
Žiga Pance je v nedeljo dvakrat zadel v drugi tretjini. Po pol ure je Beljak zaostajal z 2:4, nato pa do konca tekme zadel kar šestkrat.

"Ostali smo brez besed, podarili smo jih preveč zadetkov. Nismo igrali zbrano v obrambni tretjini. Izkoristili smo priložnosti, vendar nismo bili disciplinirani. Tu je še sporna odločitev sodnikov pri tretjem golu, ko so imeli gostitelji zagotovo šest igralcev na ledu. V torek bo treba igrati bolj agresivno, lahko se vrnemo tudi po zaostanku gola ali celo dveh. Imamo daljšo klop in to se bo v dolgi seriji začelo poznati," je razmišljal kapetan Olimpije.

Mušič: Treba se bo posvetiti obrambi
Junak četrtfinala pred desetimi leti proti Fehervarju Aleš Mušič je že doživel tak potek v končnici. Madžari so prvi dve tekmi na domačem ledu dobili s 7:2 in 8:1. Ko so se zmaji zbrali v obrambi, pa so peto tekmo v Szekesfehervarju dobili z 2:1. Po zaostanku z 1:2 so nanizali tri zmage in se prebili v polfinale.

"Na vsaki tekmi smo prejeli preveč golov. Imeli smo ugoden izid, pa smo se vseeno preveč posvečali napadu. Vsekakor smo enakovreden tekmec in ta poraz ni tragičen. Čaka nas še dolga serija. Z osmimi prejetimi goli ni zmag v končnici in treba se bo posvetiti obrambi. Beljak ima kakovostne napadalce, ki izkoriščajo naše napake," je pojasnil 39-letni Mušič.

Guillaume Leclerc je ob prednosti igralca več izenačil na 5:5 sredi zadnje tretjine. To je bil že njegov četrti gol v končnici.

"Igrali smo preveč odprto. Beljak ima veliko kakovostnih posameznikov in v drugi polovici tekme smo jih poklonili preveč lahkih zadetkov," je poudaril Francoz.

Daum stavi na številne tuje napadalce
Precej bolj zadovoljen je bil tokrat trener Beljaka Daum. Po uvodnem porazu s 4:6 so se njegovi izbranci dvignili in dobili dve tekmi zapored. "To je bila zelo zanimiva tekma. V končnici je res redko končni izid 8:5, to velja za vse lige. Po zaostanku z 1:3 smo se zares borili. Imamo veliko odličnih napadalcev in zavedamo se, da lahko vsako tekmo dosežemo veliko golov. K sreči smo jih tokrat res dovolj, potem ko je Olimpija sredi zadnje tretjine izenačila na 5:5."

V petek se je v Tivoliju zbralo 3500 gledalcev. V torek je lepa priložnost, da je dvorana polna. Zadnjič je bila 15. marca 2012 na četrti tekmi polfinala Lige Ebel proti Linzu.