Kapetan Žiga Pance in soigralci bodo skušali popraviti slab vtis iz lanske sezone. Foto: SŽ Olimpija
Kapetan Žiga Pance in soigralci bodo skušali popraviti slab vtis iz lanske sezone. Foto: SŽ Olimpija

V rednem delu se bodo ekipe med seboj srečale štirikrat, kar pomeni, da bo vsaka izmed ekip odigrala 48 tekem. Zadnji tekmovalni dan rednega dela bo 23. februar 2024.

Tudi za to sezono način tekmovanja ostaja enak kot v preteklih dveh. Najboljših šest ekip rednega dela se bo neposredno uvrstilo v četrtfinale. Ekipe, uvrščene od sedmega do desetega mesta, bodo igrale kvalifikacije za končnico na dve zmagi za preostali dve četrtfinalni mesti. Nadaljnje tekme končnice se bodo igrale na štiri zmage.

V Tivoliju se bodo tekme ob koncu tedna po novem začenjale ob 18.00. Za polurni zamik tekem so se odločili, da so pridobili dodaten termin za treninge in tekme mlajših selekcij. Tekme med tednom se bodo tako kot do zdaj začenjale ob 19.15. Igralni dnevi so torek, petek in nedelja, nekaj tekem pa bo na sporedu tudi v sredo.

Zmaji bodo skušali popraviti vtis po slabši lanski sezoni
Naslov so v zadnjih dveh sezonah osvojili hokejisti Salzburga. Olimpija se je v predlanski sezoni prebila v četrtfinale, kjer je bil po napetih sedmih tekmah boljši Beljak. V lanski sezoni so zmaji razočarali, končali so na predzadnjem mestu. Na zadnjih 26 tekmah rednega dela so osvojili le 11 točk.


1. krog, petek, 15. septembra, ob 19.15:
SŽ OLIMPIJA – LINZ
GRADEC – DUNAJ
INNSBRUCK – BOLZANO
SALZBURG – KAC CELOVEC
PUSTERTAL – VORARLBERG
ASIAGOFEHERVAR
BELJAK je prost.