Bo zdaj Ilija Kovaljčuk moral z Devilsi podpsati novo (drugačno) pogodbo? Foto: EPA
Bo zdaj Ilija Kovaljčuk moral z Devilsi podpsati novo (drugačno) pogodbo? Foto: EPA

"To pomeni neupoštevanje zgornje plačne omejitve," je za The Toronto Star dejal vir, ki naj bi dobro poznal okoliščine. Na kanadski spletni strani The Sports Network pa so zapisali, da naj liga ne bi verjela, da bo 27-letni Rus odigral zadnjih pet let pravkar podpisane pogodbe. Prav zaradi tega naj bi privolil v zmanjšanje prihodkov v zadnjih sezonah.

Tri tedne trajajoča zgodba še ni končana
Zdaj lahko v klubu ponovno sestavijo pogodbo, drugače je mogoča pritožba zveze igralcev. Dokler ne bi razsodili arbitri, bi bil dogovor v tem primeru neveljaven. Kovaljčukova pogodba je najdaljša podpisana v NHL. V prvih desetih letih naj bi nekdanji hokejist Atlante prejel 95 milijonov dolarjev, v zadnjih sedmih pa vsega sedem. Kot kaže zgodba o nadaljnji karieri Ilije, ki traja že tri tedne, še ni končana.

Z Devilsi kandidat za naslov
Kovaljčuk je pogodbo z Devilsi podpisal, ker naj bi tako imel največ možnosti, da osvoji Stanleyjev pokal. Na koncu se je odločal med New Jerseyjem in Los Angeles Kingsi, kjer bi moči združil z Anžetom Kopitarjem. Odločitev o nadaljevanju kariere je sprejel skupaj z družino. Dejal je, da so vsi se strinjali, da je prav, da Devilsom obljubi zvestobo do konca svoje aktivne športne poti.