35-letni Corey Perry je v 10. minuti drugega podaljška odločil peto tekmo velikega finala Lige NHL. Foto: Reuters
35-letni Corey Perry je v 10. minuti drugega podaljška odločil peto tekmo velikega finala Lige NHL. Foto: Reuters

Moštvo iz Teksasa je zaostanek v zmagah znižalo na 3:2, pokal bo na koncu dvignila tista ekipa, ki bo v finalni seriji prva zbrala štiri zmage.

Kanadčan Corey Perry je dosegel prvi in zadnji gol na tekmi. Po prvi tretjini je bilo po zaslugi njegovega zadetka (v 18. minuti) 1:0. Čeh Ondrej Palat (25.) in Rus Mihail Sergačev (44.) sta poskrbela za preobrat in v 44. minuti je Tampa povedla ter bila deset minut igre v boljšem položaju. Tako kot v petek je Dallasu podaljšek zagotovil Joe Pavelski, tokrat je zadel v 54. minuti.

V dvojnem podaljšku je bila nevarnejša in agresivnejša Tampa, a se je izkazal ruski vratar Anton Hudobin, ki je skupaj zbral 39 obramb, devet več kot njegov rojak Andrej Vasilevskij v vratih ekipe s Floride. Na zadetek je bilo treba čakati vse do 9. minute in 23. sekunde drugega podaljška, ko je bil v gneči pred Tampinimi vrati spreten Corey Perry.

"Zavedali smo se, da nas le zmaga ohranja med živimi, in ekipa je opravila zelo dobro delo. Dosegel sem odločilni zadetek, a lahko bi ga kdor koli," je povedal Perry. Medtem je drugi junak obračuna Pavelski dodal: "Naredili smo korak iz brezna, to je velika zmaga, a pot do želenega cilja je še dolga."

Šesta tekma bo v noči na torek (2.00 po srednjeevropskem času), tudi ta brez gledalcev v edmontonskem mehurčku.

Liga NHL, finale končnice, Edmonton, peta tekma:
TAMPA BAY - DALLAS (v zmagah: 3:2)
2:3 (0:1, 1:0, 1:1) v drugem podaljšku
Perry 18., 90., Pavelski 54.; Palat 25., Sergačev 44.
Obrambe: Vasilevski 30; Hudobin 39.

Šesta tekma, torek ob 2.10:
DALLAS - TAMPA BAY