Kdaj se bo nadaljevala Liga NHL, še ni znano. Foto: EPA
Kdaj se bo nadaljevala Liga NHL, še ni znano. Foto: EPA

Liga NHL bo pri vračanju v sezono naslednji korak naredila 10. julija, ko se bodo začeli ekipni treningi in pripravljalni kampi. Sezona se bo potem s končnico nadaljevala v dveh izoliranih okoljih. Preostalih datumov vračanja sezone vodstvo tekmovanja še ni določilo.

Po poročilih tamkajšnjih medijev sta v ožjem izboru za pripravo skrajšanega sistema končnice poleg obeh kanadskih mest še ameriški mesti Chicago in Las Vegas. V ZDA pa se je v zadnjem času spet poslabšala epidemiološka slika.

A odločitve o tem ne gre pričakovati, dokler NHL in sindikat igralcev NHLPA ne bosta sklenila nove kolektivne pogodbe. Po poročanju TSN-ja in ESPN-ja pa naj bi ta dogovor vseboval tudi določilo o prekinitvi lige za naslednji olimpijski tekmovanji v Pekingu 2022 in Milanu/Cortini 2026.

Na zadnjih olimpijskih igrah v Pjongčangu 2018 igralcev iz Lige NHL ni bilo, ker liga ni dosegla dogovora z Mednarodnim olimpijskim komitejem in krovno zvezo IIHF, zato sezone takrat niso prekinili. Nova kolektivna pogodba naj bi bila že skorajda dogovorjena, sklenili bi jo lahko že v petek ali soboto.