Anton Hudobin je blestel v vratih Dallasa. Foto: Reuters
Anton Hudobin je blestel v vratih Dallasa. Foto: Reuters

V šesti minuti so Zvezde povedle, ko se je Roope Hintz za vrati dokopal do ploščice, nato pa podal pred gol, kamor je zadrsal Joel Hanley, ki je dosegel prvi zadetek v NHL-u. Po letu 1991 je postal prvi branilec, ki je svoj prvenec v najmočnejši ligi na svetu dal v finalu.

Dobrih šest minut pozneje je Tampa, ki se je na šesti tekmi zapored znašla v zaostanku z 1:0, izenačila. Z modre črte je streljal Blake Coleman. Anton Hudobin je ploščico odbil, toda ta je najprej v drsalko zadela Yannija Gourda, nato pa še Hintza in končala v mreži.

33. minuta je tekla, ko je Dallas znova povedel. Prvi strel Jamieja Oleksiaka je Andrej Vasilevski ustavil, toda branilec Starsov je prišel tudi do odbitega ploščka, ki ga je pospravil za njegov hrbet. 28 sekund pred koncem druge tretjine je zadel še Joel Kiviranta. Prvi njegov poskus je blokiral Mihail Sergačev, pri drugem pa je bil Vasilevski brez moči.

Piko na i zmagi je postavil Jason Dickinson, ki je zatresel prazno mrežo. V tretji tretjini je bil izvrsten Hudobin, ki je v zadnjih 20 minutah zbral 22 od svojih 35 obramb. Razmerje v strelih je bilo v tem delu tekme kar 22:2.

"V pravem trenutku se je res nekajkrat izkazal. Ko si že malce stisnjen v kot, veš, da bo njihov napad zaigral na najvišji ravni in da bodo prihajali do priložnosti. Če takrat prejmeš gol, je to res slab trenutek in Anton je to nocoj preprečil," je svojega vratarja pohvalil trener Dallasa Rick Bowness.

"Res smo se lahko spočili in dobro začeli, a Tampa je izjemna in priigrala si bo svojo priložnost. Tako kot danes, moramo tudi naprej ostati pri svoji igri," pa je po tekmi povedal kapetan Dallasa Jamie Benn, o Hudobinu pa dodal: "V tretjem delu je bil neverjeten. Uspevale so mu neverjetne obrambe. Ohranil nas je na razdalji in našli smo pot do prve zmage."


Prva tekma:
TAMPA BAY – DALLAS 0:1
1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
Gourde 13.; Hanley 6., Oleksiak 33., Kiviranta 40., Dickinson 59.

Obrambe: Vasilevski 16; Hudobin 35.

Druga tekma, torek ob 2.00:
TAMPA BAY – DALLAS

Tretja tekma, četrtek ob 2.00:
DALLAS – TAMPA BAY

Četrta tekma, sobota ob 2.00:
DALLAS – TAMPA BAY

V krepkem tisku je izid v zmagah. Igrajo na 4 zmage.