V Ligi NHL so potrdili prvi primer okužbe z novim koronavirusom. Foto: EPA
V Ligi NHL so potrdili prvi primer okužbe z novim koronavirusom. Foto: EPA

Ekipa iz kanadske prestolnice identitete hokejista ni razkrila, je pa potrdila, da ima blage simptome bolezni in da je že v izolaciji.

Sorodna novica Kopitar: "Prekinitev lige je bila neizbežna, a pravilna"

"Ekipa Ottawa Senators trenutno obvešča vse, ki so imeli tesnejše stike z igralcem, in sodeluje z moštvenimi zdravniki in uradniki v javnem zdravstvu. Zaradi pozitivnega vzorca smo vse člane našega moštva pozvali, naj ostanejo v samoizolaciji, spremljajo svoje zdravstveno stanje in poiščejo nasvet pri našem zdravniškem osebju," so v sporočilu za javnost zapisali v klubu iz Canadian Tire Centra.

Zdravje vseh ostaja prioriteta
Liga NHL je prejšnji teden prekinila sezono. Sprva je hokejistom in drugim članom ekip zapovedala, naj ostanejo v mestih klubov, a jim je pozneje dovolila odpotovati v domače kraje. Obenem je določila, da morajo ob prihodu oditi v karanteno. "Zdravje naših igralcev, navijačev in celotne skupnosti ostaja naša prioriteta. Storili bomo vse, kar je v naši moči, da našim igralcem, osebju, navijačem in širši skupnosti pomagamo ostati zdravi in varni v tem času negotovosti," so še zapisali pri Senatorsih.

Hokejisti Ottawe so pred uradno prekinitvijo sezone zadnjo tekmo odigrali v Staples Centru proti Los Angelesu Anžeta Kopitarja in izgubili s 3:2.