Philadelphia je odlično začela novo sezono. Foto: Reuters
Philadelphia je odlično začela novo sezono. Foto: Reuters

Prvi gol v novi sezoni je v šesti minuti dosegel napadalec Pittsburgha Mark Jankowski, vendar je na prvi odmor s prednostjo vseeno odšla Philadelphia. Na začetku druge tretjine je izenačil Sidney Crosby, za novo vodstvo gostiteljev pa je poskrbel Joel Farabee.

Na 3:3 je za Pittsburgh v 43. minuti izenačil Brandon Tanev, a je Philadelphio dve minuti pozneje v vodstvo spet popeljal Michael Raffl. Odločilen udarec je sledil v 53. minuti, ko sta v razmiku 20 sekund zadela Travis Konecny in Kevin Hayes.

Najbolj prepričljiva je bila Tampa, ki je odpravila Chicago s 5:1. Velik korak so Strele naredile že v drugi polovici uvodne tretjine, ko so povedle s 3:0. V drugi tretjini se je med strelce vpisal Steven Stamkos, v zadnji še Brayden Point, častni zadetek za goste pa je v 57. minuti prispeval Dylan Storme.

Odigrana sta bila dva kanadska obračuna. V prvem je Toronto s 5:4 v podaljšku premagal Montreal. Junak je bil Morgan Rielly, ki je odločil srečanje v 64. minuti. Na drugem dvoboju je Vancouver s 5:3 slavil zmago v Edmontonu. Največ golov je padlo v zadnji tretjini, ki so jo Canucksi dobili s 3:2. Zadnja dva gola za Vancouver je zabil Brock Boeser.

Kopitar spočit začenja novo sezono v Ligi NHL

Tekme 13. januarja:
PHILADELPHIA - PITTSBURGH 6:3
TAMPA BAY - CHICAGO 5:1
TORONTO - MONTREAL * 4:5
EDMONTON - VANCOUVER 3:5
COLORADO - ST. LOUIS 1:4
* - podaljšek

Tekme 14. januarja:
VEGAS - ANAHEIM
BUFFALO - WASHINGTON
NEW JERSEY - BOSTON
NY RANGERS - NY ISLANDERS
FLORIDA - DALLAS
DETROIT - CAROLINA
NASHVILLE - COLUMBUS
WINNIPEG - CALGARY
EDMONTON - VANCOUVER
ARIZONA - SAN JOSE
LOS ANGELES - MINNESOTA (ob 4.00)