Rodman na predstavitveni novinarski konferenci ni želel govoriti o specifičnih ciljih, saj si jih glede na nepoznavanje okolja še ne more postaviti. "Moram povedati, da sem vesel, da sem doma in po številnih mesecih spet sedim za to mizo," je sprva dejal in nato pristavil, da bi se moral v tej vlogi znajti že ob lanski vrnitvi v Podmežaklo.

Marcel Rodman se vrača v klub, kjer je začel igralsko kariero, lani pa je moštvo vodil v drugi polovici sezone. Foto: www.alesfevzer.com
Marcel Rodman se vrača v klub, kjer je začel igralsko kariero, lani pa je moštvo vodil v drugi polovici sezone. Foto: www.alesfevzer.com

"Zahvalil bi se za podporo, za zaupanje, tukaj sem že lani delal z veseljem. Že takrat je bila ideja, da bi pomagal v tej obliki, kot sem zdaj, a takrat ni bilo glavnega trenerja. Zdaj se je pojavila nova priložnost, nekaj hokejskega sveta že imam za seboj, imam tudi vizijo, željo in cilj, da tukaj nekaj spremenimo, kar se tiče stalnosti," je jedro težav na Jesenicah izpostavil Rodman.

Z Mitjo podobno gledava na hokej
Kot pravi, se v delo glavnega trenerja Mitje Šivica, ki po njegovem mnenju dela zelo dobro, ne bo vmešaval. "Z Mitjo se razumeva, podobno gledava na hokej. Namen je kontinuiteta in rast kluba, sploh glede na to, kje smo zdaj in kje bi radi bili. Ogromno stvari je dobrih, veliko jih še manjka. Najti pomanjkljivosti in možnost za izboljšave je naše delo za naprej. Na prihodnost gledam z veliko mero pozitivnosti."

Ocenili smo, da potrebujemo dodatno pomoč v pisarni
Na Jesenicah so želeli predvsem razdeliti vloge, ki jih je doslej ves čas opravljal predsednik kluba Anže Pogačar. Tudi on v Marcelu vidi veliko pomoč, da klub skupaj pripeljejo na višjo raven. "V vodstvu kluba smo ocenili, da potrebujemo dodatno pomoč v pisarni. V zadnjih dneh se je nenadejano ponudila priložnost, da sklenemo sodelovanje z Marcelom. Z Mitjo in novim športnim direktorjem delimo podobno vizijo hokeja. Cilji so jasni, nuditi moramo podporo igralcem, jim ponuditi priložnost, da pridejo na višjo raven, hkrati pa moramo postati zanimivi medijem, sponzorjem in ljudem v tem okolju," je ob Rodmanovem imenovanju dejal predsednik kluba.

Šivic: Marcelova pomoč bo dobrodošla

Varovanci Mitje Šivica si bodo v soboto z zmago nad Bregenzerwaldom skušali izboriti šesto mesto, ki kot zadnje pelje v končnico Alpske lige. Foto: www.alesfevzer.com
Varovanci Mitje Šivica si bodo v soboto z zmago nad Bregenzerwaldom skušali izboriti šesto mesto, ki kot zadnje pelje v končnico Alpske lige. Foto: www.alesfevzer.com

Tudi glavni trener Šivic je izpostavil zadovoljstvo glede sodelovanja z enim najboljših nekdanjih slovenskih hokejistov. "Glavna zamisel je, da okrepimo kader tam, kjer smo najbolj podhranjeni, torej v pisarni. V mesecih, ko sem tukaj, je bil predsednik deklica za vse, zato bo Marcelova pomoč dobrodošla. Niso dovolj le dobri rezultati, rasti moramo tudi na drugih področjih," je pristavil trener, ki je mlado jeseniško moštvo popeljal pred vrata uvrstitve v top šest, ki pred drugim delom tekmovanja v ligi AHL že zagotavlja nastop v končnici.

Jesenice v soboto po šesto mesto
Na sporedu je ostal le še zadnji 34. krog tekmovanja, v katerem Jesenice zasedajo sedmo mesto. V soboto se bodo v boju s še petimi drugimi moštvi železarji udarili za tri mesta, ki vodijo v ligo za razvrstitev po mestih za končnico. Neposredno v končnico Jesenice pelje le lastna zmaga ter poraz po rednem delu Cortine, Fasse ali Asiaga, ki so na razpredelnici pred rdečimi.

Če fantje zmagajo na ledu, zmagamo tudi mi v pisarnah. In obratno.
Najtežje delo čaka Fasso, ki bo gostovala pri Lustenauu, ki je ena izmed šestih ekip v boju za top šest. Jeseničani bodo v Podmežakli v soboto ob 19. uri gostili Bregenzerwald, ki je na skromnem 16. mestu. "Ogledal sem si zadnjo tekmo proti Feldkirchu. Videl sem motivirane fante, ki puščajo srce na ledu. Treba je verjeti v te fante, oni so zlato našega kluba. Moja naloga je, da jim s te strani mize dam čim več, da lahko na ledu zmagujejo. Če oni zmagajo na ledu, mi zmagamo v pisarnah in obratno, tako gremo v naslednje boje," je za konec svoje predstavitve pristavil Rodman.

Pogačar: Fantje rastejo iz meseca v mesec
Ob koncu se je prvi mož Jesenic razgovoril še o kadrovskih spremembah, ki jih v prihodnje ni pričakovati. "Za zdaj novih sprememb na ledu ne bo. Spremljamo situacijo na trgu, dobivamo veliko ponudb za igralce, do 15. februarja pa je še možnost registracije novih moči. V tem trenutku se ne dogovarjamo z nikomer, bomo pa videli, kaj bo prinesel čas." Zdajšnji ekipi zaupa, ne nazadnje se je v zadnjem ducatu tekem vrnila v boj za mesta za najboljših šest ekip. "V letošnji sezoni so fantje pokazali, da so se navadili na večje vloge, na večjo odgovornost. To smo na začetku sezone plačali z izgubo kar nekaj točk. Toda videli smo, da fantje rastejo iz meseca v mesec. Marsikatera ekipa bi po večnem derbiju in porazu z 0:7 razpadla od panike ali potegnila velike reze. Tudi mi smo morda v preteklosti delovali tako, v tem primeru pa smo vztrajali in zgodba se je obrnila na bolje," je še zaključil Pogačar ter za konec spomnil na dobrodelno naravo sobotnega obračuna.

Plišaste igrače v dobrodelne namene
V sodelovanju z jeseniško splošno bolnišnico bodo namreč lahko navijači na led ob prvem zadetku domačega moštva zmetali plišaste igrače v okviru dobrodelne akcije. Te bodo nato razdelili bolnim otrokom in jim s tem nudili podporo v boju z boleznimi ter poškodbami.