Jan Muršak se je poslovil na najboljši mogoč način. Foto: Aleš Fevžer
Jan Muršak se je poslovil na najboljši mogoč način. Foto: Aleš Fevžer

Kondicijski trener Darko Prusnik je na stadionu za Bežigradom zrušil Guinnessov rekord v dvigovanju uteži. 62-kilogramsko utež je 50-krat dvignil v manj kot 41 sekundah, zaradi mraza pa mu ni uspelo popraviti lastne rekordne znamke, ko je pred leti 50 kilogramov kar 1.222-krat dvignil v eni uri.

Kevin De Vergilio
Kevin De Vergilio je bil junak nedeljskega večera s hat-trickom. Foto: Aleš Fevžer
Bežigrad
Navijači Olimpije so v zadnji tretjini prižgali bakle. Foto: BoBo
Bežigrad
Tribune so bile polne, tudi v torek bodo na zadnji tekmi za Bežigradom. Foto: BoBo
V ponedeljek bo za Bežigradom od 15.00 do 18.00 rekreacijsko drsanje. Foto: BoBo

Avstrijska milijarderka Heidi Horten, ki je mecenka KAC-a, je morala odpovedati prihod na torkovo tekmo, saj je bila pred kratkim v bolnišnici.

Zmaji v zimski klasiki nadigrali Medveščak

ki večer za Bežigradom je bil nepozaben. Poln stadion je užival v odlični igri, gledalci so videli 12 zadetkov in pozdravili Jana Muršaka, ki odhaja v Detroit.
Organizatorji so v petek prejeli številne kritike. Razen zmage nad Beljakom (5:4 po podaljšku) ni bilo veliko pozitivnega. Iz napak so se zares naučili. Dva dni zatem je Plečnikov stadion ponujal popolnona drugačno podobo. S posebnim premazom (testirali so ga v soboto) so namazali pleksistekla in omogočili gledalcem boljši pogled. Tudi druge malenkosti so popravili, delovni pogoji v šotoru za novinarje so bili pravi. Vse je potekalo na nivoju.

Zmaji osvojili vseh osem točk proti medvedom
Pika na i je bila sijajna igra zmajev in zmaga nad Medveščakom z 8:4. "Medvedi", ki so na lestvici Lige Ebel na drugem mestu, so izgubili vse štiri medsebojne tekme z Ljubljančani v letošnji sezoni. Puljski amfiteater (2:3), zagrebška Arena (1:4), Tivoli (3:2 po podaljšku) in Bežigrad (8:4) so prizorišča odmevnih zmag Olimpije.

Muršak pustil neizbrisen pečat
Stoječe ovacije polnih tribun je prejel Muršak, ki je odigral zadnjo tekmo v zeleno-belem dresu. V sredo zjutraj bo odpotoval v Detroit, saj se je "lockout" v Ligi NHL končal. Najbolj priljubljeni Mariborčan v Ljubljani je na 30 tekmah v Ligi Ebel dosegel 19 zadetkov in prispeval 28 podaj. Na nedeljski tekmi je dosegel zadnja dva gola in podajo za Olimpijo.
Tekmo odigral na lastno odgovornost
"Celotna ekipa je odigrala dobro tekmo. Pred tekmo nisem imel dodatne energije, saj sem bil z mislimi že čez lužo. Po prvem zadetku je bilo veliko lažje. Zasluženo smo zmagali. Gledalci so nas zares nosili, uživali so v tekmi, saj se stekla niso rosila. To se je zelo poznalo, saj so bili naš sedmi igralec na ledu. Upam, da bom še kdaj igral na takem spektaklu. Tekmo sem odigral na lastno odgovornost, to je bila lepa priložnost za slovo. Strah me je bilo poškodbe, a takoj ko se je tekma začela, sem pozabil na to. Treningi se začnejo v petek, odpotoval bom najbrž v sredo," je pojasnil četrti strelec Lige Ebel.
V Detroitu se bo boril za drobtinice
"Komaj čakam, da se vrnem v ZDA. Res se veselim novega izziva v Ligi NHL, to formo bi rad prenesel tudi v Detroit. Bil sem presenečen, da bo tako hitro konec "lockouta". Zdaj sem vesel. Kondicijsko sem zelo dobro pripravljen, v Detroitu bom lahko vesel, če bom igral deset minut na tekmo. Čaka me boj za mesto v ekipi. Na ledu moram vedno prikazati vse svoje sposobnosti," je načrte razkril sijajni napadalec, ki se je po tekmi slikal s številnimi navijači, delil je avtograme in dolgo odgovarjal na novinarska vprašanja.
V Ljubljani vse zelo sproščeno
"Izkušnja z Olimpijo je bila zelo pozitivna. Izkazalo se je, da je bila Olimpija prava ekipa zame. Zelo sem vesel, da sem se tako odliočil. Dobil sem vse, kar sem hotel. Ljudje so me zelo dobro sprejeli in morda bom še kdaj nosil zeleni dres. V Ljubljani je bilo vse skupaj zelo sproščeno. V garderobi je vedno veselo, v Detroitu pa popolnoma mirno. Tam je veliko starejših igralcev, ki so veliko bolj resni in ni veliko "zajebancije"," je sklenil Muršak, ki ga bodo navijači zelo pogrešali.

De Vergilio: Muršakovi čevlji preveliki za ostale igralce
Kevin De Vergilio je za Bežigradom neustavljiv. V petek je odločil tekmo proti Beljaku, Zagrebčanom pa je nasul kar tri gole. "Zares se dobro počutim na prostem. Imeli smo kar nekaj sreče pri odbitih ploščkih. Bili smo na pravem mestu in to odloča izenačene tekme. Vsaka naslednja tekma ima pomembnost tekme v končnici. Največja napaka je vedno, če preveč gledaš nazaj in obžaluješ izgubljene točke, te se pač nikoli ne vrnejo. Zares škoda, da nas zapušča Muršak. Njegovi čevlji so preveliki za ostale igralce v tej ligi. Skupaj bomo morali zapolniti to vrzel," je dejal 26-letni Američan.

Hebar: Iz Zagreba sem moral oditi, ker sem Slovenec
Še posebej sladka je bila zmaga za Andreja Hebarja, ki na začetku sezone pri Medveščaku ni dobil prave priložnosti.
"Odigrali smo eno izmed boljših tekem. Izkoristili smo ponujene priložnosti. V obrambi smo naredili nekaj napak, a smo s številnimi goli vse popravili. Led je zelo mehak in se ugreza, a pogoji so enaki za obe ekipi. V poštev pride kanadski slog igre, plošček je treba hitro spraviti iz svoje tretjine in v nasprotnikovo tretjino, ne izplača se veliko krožiti s ploščkom. Gledalci so bili odlični. To je bil pravi spektakel, saj so vsi videli na igrišče. Maksimalno smo zadovoljni," je povedal "Hebi", ki je dosegel prvi zadetek za Olimpijo po vrnitvi.
"Motiv proti Medveščaku je bil zame ogromen. Iz Zagreba nisem odšel zaradi slabe kvalitete, ampak zato, ker sem bil Slovenec. Če bi bil iz Severne Amerike, bi zagotovo še igral za Medveščak," je odločno dodal Hebar.
Zajc uspešno premešal napade
Bojan Zajc je v prvi napad uvrstil De Vergilia, ki se je odlično znašel s Chrisom D'Alvisom in Brockom McBridom. "Imeli smo veliko želje, to so gledalci hitro videli in spektakel je uspel v vseh pogledih. Malce sem premešal napade, saj sem vedel, da bo Muršak kmalu odšel. Zelo sem vesel, da smo dosegli toliko zadetkov. V ponedeljek bodo fantje počivali, v torek pa potem nova bitka. Upam, da bomo z novo zmago ostali v boju za uvrstitev med najboljših šest. V Celovcu smo bili sami krivi za poraz, saj smo imeli ogromno priložnosti," je razlagal strateg Ljubljančanov.
Kdo bo nadomestil Muršaka?
"Brez Muršaka smo letos igrali le enkrat, Medveščak smo ugnali v Tivoliju. Jan je res velika dodana vrednost, a vedeli smo, da se bo to enkrat zgodilo. Ozrli se bomo po tržišču in skušali najti novega igralca v okvirih, ki jih naše finančno stanje dopušča. Muršak je zunajserijski igralec, zdaj pa bodo morali drugi igralci prevzeti več odgovornosti," je poudaril Zajc.

Raymond z mislimi že v drugem delu
Trener Medveščaka Marty Raymond ni bil preveč razočaran, saj so si njegovi varovanci skoraj že zagotovili končnico: "Naredili smo preveč napak v obrambi. Na zadnjih tekmah smo bili zelo disciplinirani, tokrat pa smo pustili igralcem Olimpije preveč prostora. Ljubljančani so igrali odlično in zasluženo so dobili to tekmo. Še vedno smo na drugem mestu in že v Gradcu si lahko zagotovimo končnico. Imamo dva zelo izenačena vratarja, v rednem delu je treba igrati z obema, v končnici pa po navadi brani le najboljši."

Preložena tekma s KAC-em bo izjemno pomembna
Vodja projekta Robert Verlič, ki je en mesec delal na tem spektaklu, si je pošteno oddahnil. Če je v petek prejemal kritike z vseh strani in bil zelo zaskrbljen, si zdaj s svojo ekipo zasluži pohvalo. Kdor je kupil vstopnice za tekmo proti Beljaku, si bo lahko ogledal tekmo proti vodilnemu Dunaju, ki bo v petek v dvorani Tivoli. V torek se bo petdnevni dogodek za Bežigradom končal s tekmo proti KAC-u, ki ima na sedmem mestu pet točk več.
Najbolj bolijo porazi z Innsbruckom in Dornbirnom
Olimpija bo do konca rednega dela poleg Celovčanov gostila še Dunaj, Salzburg in Linz, gostuje pa še v Dornbirnu in v Gradcu. Boj za šesto mesto je zares napet, vsaka točka je pomembna, še kako je škoda treh izgubljenih točk proti Innsbrucku in celo štirih proti Dornbirnu. Tudi če se zmajem ne bi uspelo uvrstiti med najboljših šest, je zelo pomembno sedmo mesto, ki prinaša največ točk na začetku drugega dela, kjer se bo odigralo le še deset krogov.

Kondicijski trener Darko Prusnik je na stadionu za Bežigradom zrušil Guinnessov rekord v dvigovanju uteži. 62-kilogramsko utež je 50-krat dvignil v manj kot 41 sekundah, zaradi mraza pa mu ni uspelo popraviti lastne rekordne znamke, ko je pred leti 50 kilogramov kar 1.222-krat dvignil v eni uri.

Avstrijska milijarderka Heidi Horten, ki je mecenka KAC-a, je morala odpovedati prihod na torkovo tekmo, saj je bila pred kratkim v bolnišnici.

Zmaji v zimski klasiki nadigrali Medveščak