Jan Muršak bo do konca
Jan Muršak bo do konca "lock-outa" v Ligi NHL igral za Telemach Olimpijo. Foto:
Nikolaj Habibulin (Edmonton) in Jan Muršak (Detroit)
Muršak je v dresu Detroita dobil nekaj priložnosti za dokazovanje v Ligi NHL, gotovo pa bo na ledu prebil veliko minut v dresu Telemacha Olimpije. Foto: Reuters
Muršak dal Olimpiji prednost pred Medveščakom

V vodstvu Olimpije so se po slabem uvodu v novo sezono Lige Ebel odločili prevetriti ekipo. Najprej se je moral s trenerskega stolčka po šestih krogih razširjenega avstrijskega prvenstva posloviti Finec Heikki Mälkiä, začasno ga bo zamenjal Bojan Zajc, ekipi pa se je zaradi "lock-outa" onkraj Atlantika pridružil Jan Muršak. Pogovori potekajo še z enim odličnim hokejistom - Mattom Stajanom, Kanadčanom slovenskega rodu, vendar direktor Matjaž Sekelj ni prav navdušen, da bi ob koncu "lock-outa" ekipa ostala brez dveh igralcev.

Dobra izkušnja v karieri
Muršak, eden izmed dveh slovenskih hokejistov, ki nastopata v Ligi NHL, je bil ob predstavitvi navdušen. "Zelo sem vesel, da sem se lahko pridružil Olimpiji, saj sem si želel igrati nekje blizu doma, in mislim, da mi bo tukaj v Ljubljani zelo všeč. Želel sem si tudi, da bi veliko igral, saj po lanski poškodbi nisem dobil veliko igralnega časa. Mislim, da postaja Liga Ebel iz leta v leto močnejša, tako da bo po mojem to zame dobra izkušnja v moji karieri," je povedal Mariborčan.

Zavarovalnino bo poravnal sam
"Pritiska za zdaj še ne čutim, verjamem vase in vem, da ekipi lahko pomagam. Upam, da bom to tudi pokazal. Zadovoljen sem bil s tem, kar so mi tukaj ponudili, tako da sem se odločil za Olimpijo. Zelo sem vesel, da smo se lahko dogovorili," je pojasnil Muršak, čigar zavarovalnina znaša nekje od dva do tri tisoč evrov, a ima takšno pogodbo, da za zavarovalnino poskrbi sam: "Točno ne vem, koliko znaša zavarovalnina, a jaz imam v pogodbi, da jo sam pokrijem."

Na ledu morda že v petek
Muršak upa, da bo čim prej lahko zaigral v ljubljanskem dresu, morda že v petek, ko bodo Ljubljančani v 7. krogu lige Ebel gostovali pri Dornbirnu. "Želim si zaigrati čim prej. Seveda prej potrebujem nekaj treningov, a upam, da bodo do petka urejeni tudi vsi papirji," je povedal Muršak in dodal, da novih soigralcev še ne pozna zelo dobro: "Nekaj fantov poznam že od prej, ko smo skupaj igrali v mlajših selekcijah. Za zdaj sem si po internetu ogledal eno tekmo, tisto proti Medveščaku v Pulju, a mislim, da bom po nekaj treningih in kakšni tekmi hitro spoznal ekipo."

Velika minutaža mu je zagotovljena
Pri Olimpiji verjamejo, da se bodo stvari po poraznem uvodu v sezono obrnile na boljše. "Slovenija ima dva igralca v Ligi NHL in eden od njiju se je odločil, da se nam pridruži v času 'lock-outa', kar nas zelo veseli. Tudi to, da je Jan prepoznal igranje v Olimpiji za držanje forme in pripravo za nadaljevanje sezone v NHL-u, tako da se je kljub številnim dobrim ponudbam iz tujine odločil, da bo ostal blizu doma. Zagotovo bo imel v Olimpiji ogromno igralnega časa, tako da je po lanski težki poškodbi in krajši sezoni v NHL morda tudi to pretehtalo pred finančno boljšimi ponudbami iz tujine," je na predstavitvi dejal Matjaž Sekelj.

Stvari naj bi se obrnile na bolje
"Sezono smo slabše začeli, a upajmo, da je prihod Jana Muršaka v Olimpijo eden prelomnih trenutkov, ki bodo obrnili stvari na bolje. Janov prihod in menjava trenerja bi lahko pomenila preobrat, saj je ekipa na trenutke igrala dobro, ni pa znala tega spremeniti v zmage. Navsezadnje ima domači igralski kader veliko potenciala; zadržali smo večino igralcev iz lanske sezone in se še okrepili z jeseniškimi hokejisti, tako da sem prepričan, da se mora to slej ko prej pokazati tudi v rezultatih," je še dejal Sekelj.

Muršak dal Olimpiji prednost pred Medveščakom