29-letni Matt Stajan je v Ligi NHL debitiral v sezoni 2002/03, v sezoni 2009/10 pa je iz Toronta prestopil h Calgaryju. Foto: EPA
29-letni Matt Stajan je v Ligi NHL debitiral v sezoni 2002/03, v sezoni 2009/10 pa je iz Toronta prestopil h Calgaryju. Foto: EPA
Bojan Zajc
Nekdanji član zmajev Bojan Zajc bo začasno na klopi Telemacha Olimpije. Foto: MMC RTV SLO

Direktor Olimpije Matjaž Sekelj je povedal, da o novem trenerju še niso razmišljali, zato se je v Zajcu ponudila ugodna začasna rešitev. "Dirigentsko taktirko bo začasno prevzel Bojan Zajc. Moram namreč priznati, da do včeraj nismo prav nič razmišljali o zamenjavi trenerja, zato ga tudi nismo iskali in kakšnih novih kandidatov nismo imeli pripravljenih," je pojasnil Sekelj in v isti sapi dodal: "Zajcu stoodstotno zaupamo in verjamemo vanj. Zelo uspešno vodi mlado ekipo, ki je ta čas vodilna v Ligi Ebel."

Finec Heikki Mälkiä se je moral posloviti po le šestih krogih v razširjenem avstrijskem prvenstvu. Vodstvo kluba je razkrilo, da je Mälkiä kršil pravila pogodbe, kar je bil ob slabih rezultatih (le ena zmaga v šestih tekmah Lige Ebel) glavni razlog za slovo.

Dvakrat daljši trening in povsem drugačno ozračje
V petek je na sporedu gostovanje v Dornbirnu, v nedeljo pa v Innsbrucku. Sekelj bo medtem poiskal novega stratega, čeprav ni izključeno, da bo Zajc glavni trener kar do konca sezone. Vse bo seveda odvisno od predstav Olimpije.

Ob tem omenimo, da je bil prvi trening pod vodstvom Zajca dvakrat daljši, kot so ga bili igralci vajeni, vratar Jerry Kuhn pa je vseeno zadovoljno zapuščal ledeno ploskev in "ugotovil", da je ozračje zdaj povsem drugačno.

Igralsko zasedbo je okrepil Jan Muršak, ki bo v Tivoliju do konca "lock-outa" v Ligi NHL. Pogovori potekajo še z enim odličnim hokejistom - Mattom Stajanom, Kanadčanom slovenskega rodu, ki je sicer član Calgaryja.