Gaber Glavič je vodil Jeseničane od julija 2017. Foto: www.alesfevzer.com
Gaber Glavič je vodil Jeseničane od julija 2017. Foto: www.alesfevzer.com

Olimpija je v Tivoliju premagala železarje prvič po dveh letih in pol (4:3). Ljubljančani so zaostajali 2:3, nato pa je v 51. minuti izenačil Aleš Mušič. Srečanje je 53 sekund pred koncem odločil Sašo Rajsar.

"Že od začetka sezone govorim, da nismo nadomestili nobenega igralca v obrambi. Zelo težko nam je v obrambni tretjini, saj imamo težave pri izhodih," je po tekmi razlagal Glavič.

Pred sezono so Jesenice zapustili Miha Logar, Aleksandar Magovac in David Planko. "Imamo prekratko klop. Ko se je predsednik odločil, da bo nadaljeval zgodbo na Jesenicah, sem začel iskati igralce, ki bi nadomestili vse odhode. Do danes nismo dobili okrepitev na branilskih položajih zaradi financ. Z dvema napadalcema, ki sta celotno kariero igrala v napadu, se ne moremo primerjati z našo lansko ekipo. Zelo se pozna, da so nas zapustili trije odlični branilci. Tega ne moremo nadomestiti," je bil do vodstva kritičen Glavič.

Pogačar: Izgubili smo štiri derbije in tudi proti Crveni zvezdi
Manj kot 24 ur pozneje je Glavič že nekdanji trener. "Glavni razlog za menjavo glavnega trenerja so slabši izidi v letošnji sezoni. Štirikrat smo izgubili proti večneim tekmecem iz Ljubljane. Imeli smo tudi druge spodrsljaje, izgubili smo tudi proti Crveni zvezdi. Nivo igre ni na primerni ravni. Glavič je v zadnjih dveh sezonah sam sestavil ekipo. Ocenil je, da dveh branilcev ne potrebuje, Američan in Finec sta odšla domov. Trener je tisti, ki odgovarja za ekipo. Ne vem, če smo le zaradi težav z branilci izgubili vse štiri derbije," je pojasnil predsednik Anže Pogačar, ki je dodal, da je kandidatov veliko, eden izmed njih je tudi Burnik.