Jonathan Quick si je na začetku 3. tretjine ob igralcu več privoščil neverjetno napako in podaril NY Rangersom gol za končnih 1:3. Foto: Reuters
Jonathan Quick si je na začetku 3. tretjine ob igralcu več privoščil neverjetno napako in podaril NY Rangersom gol za končnih 1:3. Foto: Reuters
Henrik Lundqvist in Ryan McDonagh (NY Rangers) - Kyle Clifford (Los Angeles Kings)
Ob dvakratnem strelcu je bil najboljši Rangers švedski vratar Henrik Lundqvist, ki je tokrat upravičil vzdevek "Kralj". Foto: Reuters
Jason LaBarbera (Edmonton Oilers) - Ryane Clowe (New Jersey Devils)
Po dveh dramatičnih izenačenjih v zadnji tretjini so tekmo v Edmontonu odločili kazenski streli, pri katerih je Jason LaBarbera ustavil Damiena Brunnerja in Ryana Clowa. Foto: Reuters
Peter Laviolette, Philadelphia Flyers
Peter Laviolette, ki je leta 2006 s Carolino osvojil Stanleyjev pokal, je odpustu komaj ubežal že po koncu lanske skrajšane sezone, saj se prvič kot trener Philadelphie ni uvrstil v končnico. Foto: Reuters

Gostje iz New Yorka, ki zaradi prenove Madison Square Gardna začenjajo sezono z maratonsko turnejo devetih tekem, so zasluženo slavili v Staples Centru, ki je videl bledo in neprepoznavno igro predlanskih prvakov.

Se obeta druga pomlad Brada Richardsa?
Izgubljeni ploščki in nesporazumi v obrambi so tlakovali pot k zadetkom Rangersov, pri katerih je bila razpoložena naveza Rick Nash - Brad Richards. Prvi je prispeval dve podaji, drugi pa je dvakrat zadel, s čimer je nekdanji MVP finala 2004 napovedal oživitev kariere po lanski sezoni za pozabo.

Pred dvema letoma je bil Brad Richards najbolj iskani prosti igralec, ki sta ga najbolj vneto snubila Los Angeles in NY Rangersi, na koncu pa je po pričakovanjih izbral "modrosrajčnike", kjer pa so po lanski slabi Richardsovi sezoni resno razmišljali, da bi odkupili pogodbo na papirju 1. centra, ki na Manhattnu ni upravičil pričakovanj.

Kralji tresli prečko, Quick pa lastno mrežo
Za Kralje je edini gol po podaji Mika Richardsa prispeval branilec Jake Muzzin. Gostitelji, ki so redko ustvarjali pritisk, podoben tistemu iz zadnjih dveh končnic, so imeli sicer v napadu tudi nekaj smole, saj sta Dustin Brown in Trevor Lewis (ob igralcu manj) zadela prečko.

Končni izid je bil postavljen po novi grobi napaki Kingsov v 45. minuti, ko si je Jonathan Quick (25 obramb) ob igralcu več sam zabil gol, ki so ga na koncu pripisali gostujočemu branilcu Ryanu McDonaghu, ki je "streljal" s podajo od ograde iz svoje obrambne tretjine! (glej video spodaj)

Do konca se izid ni spremenil, saj je bil Henrik Lundqvist sijajen in je zbral 28 obramb, Anže Kopitar pa je najbližje zadetku prišel šele v zadnjih sekundah tekme.

Edmonton do zmage po zaostanku z 0:3
Na drugi tekmi večera se je odvila prava drama z neverjetnim preobratom. New Jersey je v Edmontonu z goli Jaromirja Jagra, Damiena Brunnerja in Michaela Ryderja povedel že z 0:3. A Naftarji se v želji po prvi zmagi sezone niso predali in so v zadnji tretjini po štirih golih v 8 minutah celo povedli s 4:3. Vendar se Vragi niso dali in ob igralcu manj je veteran Patrik Eliaš izenačil v zadnji minuti. V podaljšku ni bilo odločitev, pri "loteriji" pa sta bila natančna Jordan Eberle in David Perron, medtem ko je med tekmo neprepričljivi Jason LaBarbera ubranil oba kazenska strela gostov.

Rekordna hitra trenerska menjava
Philadelphia, ki je izgubila prve tri tekme sezone 2013/14, je izvedla trenersko menjavo. Peter Laviolette, ki je med drugim Letalce leta 2010 popeljal do finala Stanleyjevega pokala, je bil po dobrih štirih letih odpuščen zaradi povsem razglašenega moštva, ki je izgubljalo s skupno razliko v golih 3:9. Novi trener Flyersov je dosedanji pomočnik Craig Berube, ki je kot igralec slovel predvsem po trdih pesteh in številnih izključitvah. Zamenjava trenerja zgolj po prvih treh tekmah sezone je nov rekord Lige NHL!

Tekme 7. oktobra:
LOS ANGELES - NY RANGERS 1:3
Muzzin 33.; B. Richards 14., 31., McDonagh 45.

EDMONTON - NEW JERSEY 5:4 - po kazenskih strelih

Tekme 8. oktobra:
TORONTO - COLORADO
NY ISLANDERS - PHOENIX
PHILADELPHIA - FLORIDA
PITTSBURGH - CAROLINA
BUFFALO - TAMPA BAY
NASHVILLE - MINNESOTA
VANCOUVER - NEW JERSEY
SAN JOSE - NY RANGERS

Neverjetna Quickova napaka za 1:3

                   
ATLANTSKA SKUPINA          
            T Z P PK To
TORONTO MAPLE LEAFS  3 3 0 0  6
BOSTON BRUINS     2 2 0 0  4
DETROIT RED WINGS   3 2 1 0  4
OTTAWA SENATORS    2 1 0 1  3
MONTREAL CANADIENS   2 1 1 0  2
FLORIDA PANTHERS    2 1 1 0  2
TAMPA BAY LIGHTNING  2 1 1 0  2
BUFFALO SABRES     3 0 3 0  0
                   
METROPOLITANSKA SKUPINA       
PITTSBURGH PENGUINS  2 2 0 0  4
CAROLINA HURICANES   2 1 0 1  3
NEW YORK ISLANDERS   2 1 0 1  3
NEW YORK RANGERS    2 1 1 0  2
COLUMBUS BLUE JACKETS 2 1 1 0  2
WASHINGTON CAPITALS  3 1 2 0  2
NEW JERSEY DEVILS   3 0 1 2  2
PHILADELPHIA FLYERS  3 0 3 0  0
                   
                   
CENTRALNA SKUPINA          
            T Z P PK To
ST. LOUIS BLUES    2 2 0 0  4
COLORADO AVALANCHE   2 2 0 0  4
WINNIPEG JETS     3 2 1 0  4
CHICAGO BLACKHAWKS   2 1 0 1  3
DALLAS STARS      2 1 1 0  2
MINNESOTA WILD     2 0 0 2  2
NASHVILLE PREDATORS  2 0 2 0  0
                   
PACIFIŠKA SKUPINA          
            T Z P PK To
SAN JOSE SHARKS    2 2 0 0  4
VANCOUVER CANUCKS   3 2 1 0  4
ANAHEIM DUCKS     3 2 1 0  4
CALGARY FLAMES     3 1 0 2  4
PHOENIX COYOTES    2 1 1 0  2
LOS ANGELES KINGS   3 1 2 0  2
EDMONTON OILERS    3 1 2 0  2
                   
PK-poraz po kaz. strelih in podaljšku