SŽ Olimpija in SIJ Acroni Jesenice bosta zastopali Slovenijo na regionalnem tekmovanju. V rednem delu tekmovanja bodo na sporedu štirje večni derbiji. Foto: www.alesfevzer.com
SŽ Olimpija in SIJ Acroni Jesenice bosta zastopali Slovenijo na regionalnem tekmovanju. V rednem delu tekmovanja bodo na sporedu štirje večni derbiji. Foto: www.alesfevzer.com

Končnica se bo začela 27. marca naslednje leto, zadnja finalna tekma, če bosta finalista igrala vseh možnih pet, bo 2. maja. Si je pa vodstvo tekmovanja pridržalo pravico do spremembe datumov ali sistema, če bi se pojavile okoliščine, na katere v tem trenutku nimajo vpliva.

Predtekmovanje bo potekalo po novem sistemu, njegovo sprejetje je predvsem posledica novih varnostnih pravil zaradi novega koronavirusa. Začetek sezone bo namreč potekal v štirih miniskupinah s po štirimi udeleženci, ki bodo igrali po dve medsebojni tekmi.

Po dve tekmi istih nasprotnikov bodo rezultatsko sešteli in šele ti seštevki bodo ekipam prinesli točke (tri za zmago in dve za zmago, če bo po skupnem neodločenem izidu na dveh tekmah odločal podaljšek, ter eno za poraz po tej drugi možnosti). V takšni miniskupini bo tako mogoče osvojiti največ devet točk, ki jih bodo moštva prenesla v redni del tekmovanja.

Železarji in zmaji v skupini z drugima ekipama Linza in KAC-a
Lokalne obračune so načrtno pomaknili na začetek sezone, tudi kot nekakšen nadomestek v sezoni 2019/20 nedokončane končnice.

V miniskupine so ekipe razdelili po regionalnem načelu; v prvi so tako Bregenzerwald, Lustenau, Kitzbühel in Feldkirch, v drugi Steel Wings Linz, KAC II, SIJ Acroni Jesenice in SŽ Olimpija, v tretji Pustertal, Salzburg mladi, Vipiteno in Ritten ter v četrti Asiago, Fassa, Val Gardena in Cortina. Ta prvi del tekmovanja se bo končal 22. oktobra.

Prve štiri ekipe po 36 krogih neposredno v četrtfinale
Sledil bo klasični del, kjer bodo vsi igrali proti vsem po enkrat doma in v gosteh, v teh 30 krogih bodo točke delili po preizkušenem sistemu 3-2-1-0. Tudi v tem delu so urnik prilagodili tako, da bodo lokalni obračuni na sporedu ob koncu leta v prazničnih dneh.
V končnico se bodo neposredno uvrstila prva štiri moštva po rednem delu, tista na mestih od 5 do 12 pa bodo igrala kvalifikacije za končnico. Ta se bo nato z osmimi ekipami začela 27. marca, na vseh stopnjah pa bodo (četrtfinale, polfinale, finale) igrali po sistemu na tri zmage.

Liga ICEHL se bo z enajstimi klubi začela 25. septembra
Slovenska kluba, tudi zadnji prvak tega tekmovanja SŽ Olimpija iz sezone 2018/19, tako ostajata v Alpski ligi. Ljubljančani so sicer pred naslednjo sezono pokazali željo oziroma pripravljenost, da kot 12. ekipa vskočijo tudi v višji razred, nekdanjo ligo Ebel.

A ta za zdaj – po novem se bo zaradi novega pokrovitelja uradno imenovala Bet-at-Home Ice Hockey League – ostaja pri 11 članih. V njej so Dornbirn, celovški KAC, Salzburg, beljaški VSV, Blackwings Linz, Innsbruck, Bolzano, Fehervar, Gradec, Dunaj in novinec, slovaški Bratislava Capitals. Na nedavni predstavitvi so sporočili, da se bo liga začela 25. septembra.