Tadej Čimžar je bil najboljši igralec tretje četrtfinalne tekme. V drugi tretjini je dosegel dva gola in prispeval ša podajo. Nekajkrat je v slalomu premešal obrambo Olimpije. Foto: www.alesfevzer.com
Tadej Čimžar je bil najboljši igralec tretje četrtfinalne tekme. V drugi tretjini je dosegel dva gola in prispeval ša podajo. Nekajkrat je v slalomu premešal obrambo Olimpije. Foto: www.alesfevzer.com
Clarke Saunders je spravljal napadalce Olimpije v obup. Foto: www.alesfevzer.com
Trener Olimpije Jure Vnuk je bil jezen na sodnike po porazu na drugi tekmi v Tivoliju. Napovedal je vojno Jesenilčanom, a tokrat njegovi izbranci niso bili pripravljeni na boj, izgubili so vse pomembne dvoboje. Foto: www.alesfevzer.com
Jeseničani na tretji tekmi razbili Olimpijo

Železarji so se morali pošteno potruditi za zmagi na uvodnih dveh tekmah. Po grenkem porazu na četrtkovi tekmi v Tivoliju je bil trener Jure Vnuk besen na sodnike. Uporabljal je že vojaško retoriko, ki je očitno še bolj podžgala Jeseničane.
Tretji obračun pred 3.100 gledalci v hokejskem hramu na Ledarski 4 je pokazal, da je razlika med ekipama še vedno velika v korist državnih prvakov, zeleno-beli pa ne zdržijo ritma napornih tekem v končnicah. Razmerje v strelih na vrata je bilo 33:27.

Branilec Kristjan Čepon je v petek dobil dve tekmi prepovedi igranja zaradi naleta na Žana Jezovška, ki so ga z ledu odnesli na nosilih in bo zaradi lažjega pretresa možganov odsoten približno teden dni.
Sodja unovčil prednost igralca več
V prvi tretjini so bili gostitelji precej boljši, vseskozi so ogrožali Tilna Spreitzerja. V 9. minuti je moral na kazensko klop Črt Snoj, Urban Sodja pa je z natančnim strelom z desne strani poslal plošček v mrežo.
Čimžar blestel v drugi tretjini
Ključna je bila druga tretjina, v kateri so se izbranci Gabra Glaviča razleteli po ledu. V 24. minuti je junak druge tekme Adis Alagić mojstrsko prodrl, zadržal plošček in pred vrati zaposlil osamljenega Gašperja Glaviča, ki je z bližine povišal na 2:0. Olimpija je nato pritisnila, a je bil vedno na pravem mestu odlični vratar Clarke Saunders. Po pol ure igre je Tadej Čimžar unovčil podajo Sodje.
Ljubljančani so bili vse bolj razglašeni, v 38. minuti je sijajni Čimžar preigral Boštjana Groznika in podal do Luke Bašiča, ki je zabil plošček v mrežo. V zadnji minuti druge tretjine je moral na kazensko klop Maks Selan zaradi zadrževanja s palico, Čimžar pa je z desne strani spravil plošček mimo Spreitzerja v mrežo.
Hebar v vratnico
V zadnji tretjini je ritem igre močno padel. Olimpija je skušala priti vsaj do častnega zadetka, najbližje je bil Andrej Hebar, ki je zadel vratnico.
Četrta tekma bo v torek ob 18.00 v Tivoliju. Jeseničani bodo imeli že prvi "zaključni plošček", da četrtfinalni niz končajo brez praske in se prebijejo v polfinale.

Četrtfinale, tretje tekme:
SIJ ACRONI JESENICE - SŽ OLIMPIJA 3:0
5:0 (1:0, 4:0, 0:0)
3.100; Sodja 9., Glavič 24., Čimžar 30., 40., Bašič 38.


FELDKIRCH - PUSTERTAL 2:1
* 4:3 (0:0, 2:0, 1:3)
* - v podaljšku

RITTEN - SALZBURG MLADI 2:1
4:1 (1:0, 1:0, 2:1)

ASIAGO - VIPITENO 3:0
4:1 (0:1, 3:0, 1:0)


Stanje v zmagah je v krepkem tisku. Igrajo na štiri zmage. Preostali termini so 13., po potrebi pa še 15., 17. in 20. marec.

Jeseničani na tretji tekmi razbili Olimpijo