Anže Ropret, ki se ni izkazal na uvodni tekmi polfinala v Tivoliju, je zabil hat-trick. Zmaji so bruhali ogenj v ledeni dvorani v Lustenauu. Foto: www.alesfevzer.com
Anže Ropret, ki se ni izkazal na uvodni tekmi polfinala v Tivoliju, je zabil hat-trick. Zmaji so bruhali ogenj v ledeni dvorani v Lustenauu. Foto: www.alesfevzer.com

Zmaji so prvo tekmo dobili s 4:2, a naredili so ogromno napak. Trener Raimo Summanen ni bil zadovoljen z igro. V Ljubljani je ostal tudi ostrostrelec Marc-Olivier Vallerand, ki je v četrtek obnovil poškodbo gležnja. Magnetna resonanca je pokazala, da poškodba ni hujša in morda bo zaigral že na tretji tekmi, ki bo v torek ob 18.00.

"Petarda" že v 25. minuti
Ljubljančani so povedli že v 21. sekundi, ko je zadel Anže Ropret po podaji Žige Panceta. Po četrt ure je Ropret še drugič matiral Lukasa Reihsa.

V 23. minuti je moral nekdanji hokejist Olimpije Chris D'Alvise na kazensko klop. Miha Logar je ob prednosti igralca več povišal na 0:3. Gostitelji so nato popolnoma popustili. Žiga Pešut je 36 sekund zatem zatresel mrežo, nato pa je bil le 21 sekund pozneje natančen še Tadej Čimžar. Lustenau je večino druge tretjine odigral z igralcem manj, kazni so se vrstile. Luka Vidmar je v 33. minuti dosegel že šesti zadetek za odlične zmaje.

Velika premoč zmajev v vseh elementih igre
Na začetku zadnje tretjine se je izkazal tudi četrti napad. Martin Bohinc je zadel po podaji Aneja Kujavca. Končni izid je postavil Ropret v 44. minuti. To je bil že njegov tretji zadetek na srečanju. Visoki Arturs Ozolins je moral nato za štiri minute na kazensko klop zaradi udarca s komolcem. Olimpija je v zadnje četrt ure znižala ritem, nekaj časa je kazalo, da bo osmešila tekmece celo z dvomestno razliko. Razmerje v strelih na vrata je bilo kar 17:44.

Hebar poskrbel za vodstvo železarjev
V Asiagu sta bili ekipi zelo disciplinirani in si nista privoščili spodrsljajev v obrambi. Več strelov so sicer sprožili domači. V 16. minuti si je Michele Marchetti privoščil prvo kazen na tekmi. Po dobri minuti "power playa" je plošček na branilskem položaju prišel do Hebarja, ki je z natančnim strelom po tleh ukanil Gianluco Vallinija in s tem poskrbel za minimalno prednost železarjev po 20 minutah.

Hokejisti Asiaga, ki so v četrtek v Podmežakli izgubili po 72 minutah hudega boja, so na domačem ledu izenačili na 1:1 v zmagah. Foto: www.alesfevzer.com
Hokejisti Asiaga, ki so v četrtek v Podmežakli izgubili po 72 minutah hudega boja, so na domačem ledu izenačili na 1:1 v zmagah. Foto: www.alesfevzer.com

Asiago blestel v drugi tretjini
V 26. minuti je Alex Frei izkoristil nekaj prostora in z natančnim strelom z desne strani ukanil Žana Usa. Gostitelji so dobili zalet in po pol ure igre so povedli. Strelec je bil Marchetti, čeprav so si Jeseničani sami potisnili plošček v mrežo. Asiago nato z igralcem več ni bil uspešen, ko je bil izključen Aljoša Crnovič. V 34. minuti je razigrani Frei povišal na 3:1 po podaji Marchettija. V drugi tretjini je bilo razmerje v strelih na vrata 11:7.

Marchetti potrdil zmago
V zadnji tretjini so se gostitelji uspešno branili. V 54. minuti je bil izključen Marchetti zaradi udarca s palico. Jeseničani so pritisnili. Vallini je v gneči pred njegovimi vrati tik pred golovo črto uspel zadržati plošček.

Dve minuti pred koncem je moral trener Mitja Šivic tvegati. Vratarja Usa je potegnil na klop. Minuto in pol pred koncem je Marchetti s svoje polovice zadel v prazno mrežo Jeseničanov in s tem dokončno potrdil zmago Asiaga. Končno razmerje v strelih je bilo 31:24.

Obeta se zelo napeta serija. Tretja tekma bo v torek ob 20.30 v Podmežakli.

Polfinale, drugi tekmi:
ASIAGO – SIJ ACRONI JESENICE 1:1
4:1 (0:1, 3:0, 1:0)
Frei 26., 34., Marchetti 29., 59.; Hebar 17.

LUSTENAU – SŽ OLIMPIJA 0:2
0:8 (0:2, 0:4, 0:2)
Ropret 1., 17., 44., Logar 24., Pešut 25., Čimžar 25., Vidmar 33., Bohinc 42.

Stanje v zmagah je v krepkem tisku. Igrajo na tri zmage. Tretji tekmi bosta v torek. Finale se bo začel 20. aprila.