Miha Verlič je znižal na 4:3. Foto: EPA
Miha Verlič je znižal na 4:3. Foto: EPA

Selektor Ivo Jan na prvi prijateljski tekmi še ni imel postave, na katero bo računal v Kazahstanu. Nekatere igralce še čaka, seveda tudi prvega aduta Anžeta Kopitarja, ki se bo soigralcem pridružil v soboto.

Z Madžarsko se bodo Slovenci pomerili tudi na SP-ju, saj sta obe ekipi lani v Budimpešti neuspešno naskakovali preboj v višji razred. Madžari so brez napredovanja ostali po nesrečnem razpletu 15 sekund pred koncem zadnje tekme. Lani se je medsebojna tekma na SP-ju končala s 4:1 za Slovence.

Gostitelji so pred 2.000 gledalci v dvorani Tüskecsarnok zaigrali bolj zbrano in bili na začetku tudi učinkoviti. Vratar Rok Stojanovič, ki je začel tekmo (v Budimpešti je bil še Luka Gračnar, ki je v igro vstopil v drugi tretjini), je dvakrat klonil v četrti minuti, potem pa še v 15. A Slovenci so nato izkoristili prvo prednost igralca več, znižal pa je Robert Sabolič.

Nadaljevanje je bilo podobno, domači so hitro povišali prednost, Slovenci pa so se z zadetkoma Maksa Selana in Mihe Verliča do polovice približali le na gol zaostanka. Madžari so hitro odgovorili in si do konca drugega dela spet zagotovili lepo prednost.

To je bilo na koncu dovolj za zmago, čeprav so bili Slovenci v zadnji tretjini nevarnejši tekmeci. Edini gol je dosegel Andrej Hebar v 48. minuti.

Risi bodo naslednji teden odigrali še dve prijateljski tekmi z Italijani, letos udeleženci elite. Obe bosta na Bledu 24. in 25. aprila.

Pripravljalna tekma, Budimpešta:
MADŽARSKA - SLOVENIJA
7:4 (3:1, 4:2, 0:1)
2.000; Erdely 4., 35., Wehrs 4., G. Nagy 15., Hari 21., 39., Benk 35.; Sabolič 17., Selan 23., Verlič 29., Hebar 48.

Sreda ob 19.00 (Bled):
SLOVENIJA - ITALIJA

Četrtek, 25. aprila, ob 19.00 (Bled):
SLOVENIJA - ITALIJA