Podmežakla je sicer še vedno v igri za enega od prirediteljev košarkarskega EP-ja 2013. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Podmežakla je sicer še vedno v igri za enega od prirediteljev košarkarskega EP-ja 2013. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden

Kot poroča Delo, so na občini opozorili, da težava ni le v končnici državnega prvenstva, ogroženi so tudi programi za več kot 400 mladih, ki v dvorani vadijo različne športe. Svetovalka jeseniškega župana Tomaža Toma Mencingerja Božena Ronner je povedala, da dvorana uporabnega dovoljenja nikoli ni imela, saj je bila dvorana zgrajena pred letom 1967, ko je bilo za odprtje dvorane potrebno le gradbeno dovoljenje.

Na občini zbirajo dokumentacijo
Občina se je po besedah Ronnerjeve že pritožila na odločbo gradbene inšpektorice. Na občini že zbirajo obsežno dokumentacijo, na osnovi katere bodo skušali dokazati, da je bila dvorana zgrajena v skladu z vsemi takratnimi dovoljenji. Z dokumentacijo bodo skušali dokazati, da dvorana obratuje v skladu z vsemi zahtevami. Obenem so se na občini začudili nad nenadnostjo ukrepa in opozorili, da je v občini še nekaj projektov, ki so bili predani uporabi brez ustreznega uporabnega dovoljenja, denimo tudi avtocestni odsek Hrušica-Vrba.

Še ne vedo, kje bodo trenirali
Zoran Račič
, predstavnik odnosov z javnostmi pri Acroniju Jesenicah, ki so najemnik dvorane, je za MMC povedal, da klub za zdaj še ni obveščen o podrobnostih in ne more sporočiti, v kateri dvorani bodo železarji lahko trenirali.

Končnica državnega prvenstva se sicer začenja 18. marca.