Antoine Bonvalot je bil izbran za najboljšega igralca pri Jeseničanih. Francozu tokrat ni uspelo preprečiti poraza. Foto: www.alesfevzer.com
Antoine Bonvalot je bil izbran za najboljšega igralca pri Jeseničanih. Francozu tokrat ni uspelo preprečiti poraza. Foto: www.alesfevzer.com

Pustertal je 28. decembra ugnal železarje s 4:1, nato pa je sledila sijajna serija enajstih zaporednih zmag Gorenjcev. Najslajša zmaga je bila v četrtek v Tivoliju (2:3). Tokrat je 1.200 gledalcev v Podmežakli lahko uživalo v zares kakovostni predstavi, ki je spominjala na nepozabno polfinalno serijo med tema ekipama v lanskem polfinalu, ko je bil Pustertal boljši s 3:2 v zmagah.

Šturm kronal začetno premoč Jesenic
Na začetku tekme so železarji prikazali igro, ki jih je krasila v zadnjih tednih, ko so nanizali serijo zmag. V 7. minuti je strel Žige Urukala vratar Colin Furlong uspel odbiti, nato pa je plošček iz bližine v mrežo poslal Jaka Šturm.

Gostje v dveh minutah do preobrata
Po četrt ure je Pustertal izenačil. Gianluca March je z izjemnim strelom pod prečko ukanil Antoina Bonvalota. V 18. minuti je Tommaso Traversa v zraku preusmeril let ploščka in presenetil Bonvalota. Glavna sodnika sta si ogledala posnetek in se odločila, da palica ni bila nad višino prečke, zato je bil zadetek priznan.

Seršen vlil upanje
Gostje so odlično stali v obrambi, dobivali so dvoboje v srednji tretjini in Jeseničanom niso dovolili kombinatorne igre. V 28. minuti se je plošček od ograde za vrati Jesenic nesrečno odbil pred vrata, Bonvalot je bil zunaj vrat, najhitreje pa se je odzval Raphael Andergassen, ki je povišal na 1:3. Dve minuti pred koncem druge tretjine je Gašper Seršen iz bližine poslal plošček pod prečko po podaji Jake Sodje. Jeseničani so dobili zalet in Mirko Đumič je bil blizu izenačenja. Srb je že preigral Furlonga, ki pa se je maksimalno iztegnil in zaustavil plošček pred golovo črto.

Traversa potrdil zmago Pustertala
V zadnji tretjini so Jeseničani pritisnili. Nekajkrat je bilo zelo vroče pred vrati Furlonga, ki je blestel. Sodnika sta pustila bolj grobo igro, izključitev ni bilo, v igri petih proti petim pa so se gostje spretno branili. Minuto in 12 sekund pred koncem je Bonvalot zapustil vrata. Igra šestih proti petim ni obrodila sadov. Osem sekund pred koncem je Traversa s polovice igrišča zatresel prazno mrežo.

Luka Ulamec se je veselil izenačenja na 2:2, vendar to ni bilo dovolj za uspeh zmajev. Foto: SŽ Olimpija/Eva Brili Grebenar
Luka Ulamec se je veselil izenačenja na 2:2, vendar to ni bilo dovolj za uspeh zmajev. Foto: SŽ Olimpija/Eva Brili Grebenar

Olimpija še brez točke v drugem delu
SŽ Olimpija je v krizi. Že ob koncu rednega dela zmaji niso blesteli, v drugem delu pa še niso osvojili točke. Asiago je bil boljši s 4:2 in Ljubljančani so padli na četrto mesto.

Po prvi tretjini brez zadetkov so gostitelji povedli v 23. minuti, ko je Marco Rosa izkoristil veliko napako obrambe zmajev, ki so imeli celo igralca več na ledu. Po pol ure igre je Phil Pietroniro ob "power playu" z natančnim strelom pod prečko povišal na 2:0. V 36. minuti je Kristjan Čepon znižal po podaji Aleša Mušiča izza vrat.

Luka Ulamec je v 49. minuti z močnim strelom poslal plošček pod prečko, vratar Frederic Cloutier je bil nemočen. Končnica je pripadla Asiagu. V 53. minuti je Michele Stevan ukanil Žana Usa. Dve minuti zatem je imel Nejc Brus veliko priložnost za izenačenje, vendar ni zadel. V protinapadu je Jose Antonio Magnabosco preigral Usa in z bekhendom postavil končni izid. Trener Gregor Polončič je minuto in 40 sekund pred koncem skušal brez vratarja in s šestimi igralci v polju priti do zadetka, a so gostitelji zdržali.

V torek v Tivoli prihaja Cortina
V hitrem ritmu drugega dela bodo morali branilci naslova hitro pozabiti na uvodna poraza v drugem delu. V 3. krogu bodo v torek v Tivoliju gostili Cortino.

Drugi del, skupina za razvrstitev, 2. krog:
SIJ ACRONI JESENICE - PUSTERTAL
2:4 (1:2, 1:1, 0:1)
1.200; Šturm 7., Seršen 38.; March 16., Traversa 18., 60., Andergassen 28.

ASIAGO - SŽ OLIMPIJA
4:2 (0:0, 2:1, 2:1)
820; Rosa 23., P. Pietroniro 30., Stevan 53., Magnabosco 55.; K. Čepon 36., Ulamec 49.

CORTINA - RITTEN
5:4 (1:0, 1:3, 3:1)

Lestvica:                   *  x       
PUSTERTAL             2  2  0  0  0  8 
RITTEN SPORT          2  1  0  0  1  6 
CORTINA               2  1  0  0  1  4 
SŽ OLIMPIJA           2  0  0  0  2  4 
ASIAGO                2  1  0  0  1  3 
SIJ ACRONI JESENICE   2  1  0  0  1  3 
* - zmaga po podaljšku/kaz. strelih    
x - poraz po podaljšku/kaz. strelih