Himna za Slovenke po zmagi nad Kazahstankami, s čimer so risinje naredile velik korak k obstanku v tretjem razredu svetovnega hokeja. Foto: Organizator
Himna za Slovenke po zmagi nad Kazahstankami, s čimer so risinje naredile velik korak k obstanku v tretjem razredu svetovnega hokeja. Foto: Organizator

Slovenke so tekmo začele odločno in že v 4. minuti povedle, ko je iz protinapada zadela Sara Confidenti, ki je v mrežo pospravila odbitek po prvotnem strelu Pie Pren. V nadaljevanju so imele risinje še kar nekaj dobrih priložnosti, a precej več so streljale Kazahstanke.

Ključen gol kapetanke ob igralki več

Odločila je zadnja tretjina. V 46. minuti je kapetanki Pii Pren ob številčni premoči po podajah Sare Confidenti in Arwan Nylaander le uspelo podvojiti slovensko prednost.

Kazahstanke so sicer že v naslednjem napadu znižale izid prek Aleksandre Golotvine, a izenačenje jim ni uspelo. V slovenskih vratih je namreč blestela Pia Dukarič, ki si je prislužila naziv igralke tekme, saj je na koncu ubranila kar 56 strelov! Na drugi strani so Slovenke sprožile 36 strelov in dvakrat zadele.

Dan predaha in Južna Koreja

Risinje so prišle do pomembne zmage v tretjem razredu svetovnih prvenstev. V sredo sledi prost dan, v četrtek pa Slovenke čaka tekma proti gostiteljici prvenstva, reprezentanci Južne Koreje. Na SP-ju Divizije I, skupine B, igrajo še Italija in Velika Britanija, Slovenija z njima igra v soboto in nedeljo. Po tesnih izidih z malo zadetki sodeč se obeta ogorčen boj tako za napredovanje kot obstanek.

Vrhunci tekme Slovenija – Kazahstan 2:1