Pred prvim operativcem Olimpije je težko delo - najti novega sponzorja in zadržati najboljše igralce tudi v naslednji sezoni. Foto: MMC RTV SLO
Pred prvim operativcem Olimpije je težko delo - najti novega sponzorja in zadržati najboljše igralce tudi v naslednji sezoni. Foto: MMC RTV SLO
Olimpija
Zeleno-beli se veselijo 20. naslova prvaka. Foto: MMC RTV SLO/Andrej Cundrič
Jamie Fraser in John Hughes
Jamie Fraser in John Hughes sta med najbolj zaslužnimi za letošnje uspehe Olimpije. Foto: MMC RTV SLO/Andrej Cundrič
Hannu Järvenpää
Finca na klopi Olimpije povezujejo z odhodom v Beljak. Foto: MMC RTV SLO
Komentar po koncu hokejskega prvenstva

Zmaji so v letošnji sezoni zares presegli vsa pričakovanja. Z zelo omejenim proračunom je vodstvo kluba sestavilo sijajno moštvo, ki se je v Ligi Ebel uvrstilo v polfinale. Tudi številne poškodbe niso zaustavile zeleno-belih v četrtfinalni seriji proti Sapi Fehervar (4:2 v zmagah). Tivoli je bil nabito poln na šesti tekmi, ki je bila ena izmed najbolj nepozabnih v zadnjem desetletju. V polfinalu je bil Linz premočan (4:1 v zmagah), črna krila pa so premoč potrdila tudi v finalu, ko so s 4:1 odpravila KAC. V državnem prvenstvu so Ljubljančani po slabih uvodnih dveh tekmah strnili vrste in dokazali, da so trenutno precej boljši od Jeseničanov.

Noč s ponedeljka na torek je bila namenjena slavju po odlični sezoni, začelo se je že pred Podmežaklo, kjer so številni navijači pozdravili vse igralce pred klubskim avtobusom. V naslednjih dneh čaka Seklja težka naloga, igralcem je narastla cena, brez generalnega pokrovitelja pa bo težko zagotoviti dovolj denarja.


Kako ste videli letošnji finale državnega prvenstva? Pristop na prvih dveh tekmah ni bil pravi.
Skušali smo izvleči maksimum v Ligi Ebel, Jeseničani so mesec in pol čakali samo na te tekme. Na začetku finala je bilo težko najti motivacijski element, to nam je bilo jasno. Težko je tujce prepričati, da je po koncu enega tekmovanja na sporedu kar takoj popolnoma drugo. Po dveh slabih tekmah smo se le zbrali in pripeljali naslov v Ljubljano. To je zaključek izjemne sezone, tretje mesto v Ligi Ebel (uradno po zmagi Linza) in naslov državnega prvaka je fantastičen izid glede na možnosti, ki jih trenutno ljubljanski in slovenski šport ima.

Ste tudi vi posredovali po slabem začetku finala in obiskali garderobo?
Po drugi tekmi sem vsem igralcem poslal jasno sporočilo, da je zdaj pa res dovolj. Iz tega ni treba delati velike drame, vsi smo del ekipe in vsak mora dodati svoj delček k mozaiku.

V naslednji sezoni bo zelo težko ponoviti tak uspeh. Kako se boste lotili priprav na nove izzive?
Klubi z manjšimi proračuni v Ligi Ebel ne moremo računati, da bomo kar vsako leto dosegali odlične izide. Določene stvari se morajo poklopiti, potrebna je tudi sreča. Ekipa je zelo dobra in bi imela možnost ponoviti tako odmeven dosežek. Treba bo videti, kaj se bo zgodilo na finančnem področju. Generalni pokrovitelj zavarovalnica Tilia zapušča Olimpijo in čaka nas težka naloga, da bomo našli nekoga, ki bo prišel na to mesto. Treba bo zagotoviti sredstva v taki količini, da bi obdržali tako močno moštvo.

Verjetno že iščete novega generalnega pokrovitelja.
Seveda ga iščemo, a možnosti v slovenskem prostoru so trenutno zelo omejene, zato nisem optimist.

Ste se s tujimi hokejisti že pogovarjali o podaljšanju pogodb?
Velika večina tujcev je izrazila željo, da bi nadaljevali kariero v Ljubljani. Vse je seveda povezano s finančnimi pogoji, ki jih bomo lahko ponudili. V nasprotnem primeru bo treba najti dobre zamenjave. Razvijajo se tudi mladi igralci, ki se pri nas dokazujejo v Ligi Ebel. To je lahko odskočna deska za njihove kariere v večjih evropskih klubih.

Je kdo že izrazil željo po odhodu?
Do konca zadnje tekme finala državnega prvenstva nismo hoteli opravljati razgovorov z igralci. Imeli so nalogo, da ta pokal prinesejo v Tivoli, tudi mi smo jim s tem naložili določen pritisk. V torek je prost dan in čas za uživanje po naslovu, v sredo in četrtek pa se začenjajo pogovori za naprej.

Kakšen je položaj trenerja Hannuja Järvenpääja? Pozna se kontinuiteta dela, saj že dolgo časa nihče ni bil dve leti in pol na klopi Olimpije.
Za nami je izjemna sezona, velik del zaslug pa ima seveda tudi trener, ki neposredno dela z igralci. Tudi z njim se bomo v naslednjih dneh pogovorili, bomo videli kakšne so njegove želje.

Komentar po koncu hokejskega prvenstva