Blaž Tomaževič je dosegel odločilni zadetek ob prednosti igralca več. Foto: www.alesfevzer.com
Blaž Tomaževič je dosegel odločilni zadetek ob prednosti igralca več. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenci so dobili vse štiri pripravljalne tekme pred svetovnim prvenstvom divizije I (skupina B) v Bolzanu. Prejšnji teden so Avstrijo v Ljubljani premagali s 5:2, v Beljaku pa s 6:0. V četrtek so bili v Bytomu boljši od Poljske z 2:0.

V Bytomu je na prvi tekmi branil Gašper Krošelj, tokrat je priložnost dobil Žan Us. Svoje delo je opravil zelo dobro, dobil je le en gol in spravljal v obup Poljake, ki se pripravljajo na nastop na svetovnem prvenstvu elitne skupine na Češkem.

Mahkovec edini strelec v uvodni tretjini
V prvi tretjini je edini zadetek dosegel Marcel Mahkovec po četrt ure igre. Najboljši mladi igralec v Ligi IceHL v pretekli sezoni je bil natančen po podaji Mihe Beričiča. Iz bližine je spretno ukanil vratarja Tomasa Fucika.

V zadnji tretjini zadela Tomaževič in Sabolič
Napadalec Trinca Kamil Walega je izenačil v 39. minuti. V zadnji tretjini so risi znova pokazali zobe. V 47. minuti je Blaž Tomaževič unovčil prednost igralca več. Poljaki so do konca tekme imeli rahlo terensko premoč in enkrat tudi igralca več, a je Slovenija zdržala. Gostitelji so morali tvegati, zato so poskusili brez vratarja, kar je minuto in pet sekund pred koncem izkoristil Robert Sabolič in s strelom v prazno mrežo potrdil zmago Slovenije.

Vratar Us blestel proti Poljakom

Vratar Us najboljši ighralec tekme
"Lahko smo veseli po teh dveh zmagah. Za nami so naporni trije dnevi s potjo in dvema tekmama v kratkem času. A danes smo pokazali ekipno igro, igrali smo eden za drugega kot vedno v reprezentanci. Fante moram pohvaliti," je poudaril vratar Us, ki je dobil tudi nagrado za igralca tekme v slovenski ekipi.

Terglav: V zadnjih 15 minutah jim nismo dali veliko priložnosti
"Še en pozitiven rezultat, še ena močna tekma. Poljaki so fizično zelo močno začeli, nekaj ploščkov smo izgubili, ker so bili tako agresivni. A to smo dobro nadzirali, naš 'power play' je bil učinkovit, tako kot igra z igralcem manj. Bilo je nekaj nervoze v drugi tretjini, v tretji pa smo podobno kot včeraj nadzorovali plošček in čakali na naše priložnosti. V zadnjih 15 minutah jim nismo dali veliko priložnosti," je ocenil selektor Edo Terglav.

Do SP-ja, ki se bo v Bolzanu začel 28. aprila, Slovence zdaj čakata še dve testni tekmi – 24. in 25. aprila bodo gostovali v Franciji.


Pripravljalna tekma, Bytom:
POLJSKA – SLOVENIJA
1:3 (0:1, 1:0, 0:2)
Walega 29.; Mahkovec 16., Tomaževič 37., Sabolič 59.