Heroji ali tragični junaki? Odgovor bomo dobili po tekmah z Madžarsko in Veliko Britanijo. Foto: EPA
Heroji ali tragični junaki? Odgovor bomo dobili po tekmah z Madžarsko in Veliko Britanijo. Foto: EPA
Prizor s tekme Madžarska - Litva
Madžari so v nedeljo brez težav s 6:1 odpravili Litvo. Foto: Reuters

Če je bilo v nedeljo na tekmi z Romunijo (10:1) še nekaj sedežev praznih, bo danes dvorana Tivoli zagotovo pokala po šivih. Tekma se bo ob neposrednem prenosu na drugem programu Televizije Slovenija začela ob 20. uri.

Zadnji dve tekmi dobili Madžari
Risi so zadnji dve tekmi proti Madžarom izgubili. Močno pomlajena ekipa je novembra v Budimpešti klonila s 7:1, na Bledu pa je bilo decembra 3:4.

Severnoameriški pridih
Jedro ekipe tvorijo hokejisti Albe, branilec Tamas Sille igra na Slovaškem, vratar Krisztian Szuper pa je član Malmöja. Severnoameriški pridih daje italijanski trener kanadskih korenin Pat Cortina. Hokej na Madžarskem je vse bolj priljubljen. Drsališča rastejo kot gobe po dežju, Alba pa bo, kot vse kaže, 10. ekipa v Ligi EBEL.

V vratih spet Hočevar
A dovolj o Madžarih. Če bodo Slovenci pravi, zmaga ne bi smela uiti. Z vsem dolžnim spoštovanjem do nasprotnika je Slovenija kakovostnejša ekipa. Veseli igra prvega napada Kopitar-Jan-Razingar, ki so na uvodni tekmi prvenstva dosegli 5 od 10 zadetkov. "Madžarska bo težak nasprotnik, proti Litvi so igrali dobro in zato moramo biti zelo zbrani," je povedal slovenski selektor Ted Sator, ki bo tudi na ponedeljkovi tekmi v vratih računal na Andreja Hočevarja.

Zmaga bi pomenila velik korak k prvemu mestu in vrnitvi v elitno divizijo, ki bo imela prihodnje leto svetovno prvenstvo v zibelki hokeja Kanadi.