Ted Sator je na novinarski konferenci poskrbel tudi za smeh. Na tem prvenstvu je zveljavil vse svoje izkušnje iz Lige NHL. Foto: RTV SLO
Ted Sator je na novinarski konferenci poskrbel tudi za smeh. Na tem prvenstvu je zveljavil vse svoje izkušnje iz Lige NHL. Foto: RTV SLO
Paul Thompson
Paul Thompson se zaveda, da je bil daleč od presenečenja. Foto: EPA
Anže Kopitar
Anže Kopitar je prejel aplavz ob vsakem dotiku ploščka. Foto: EPA

Vratar risov je na tem prvenstvu prejel šele dva zadetka, izkazal pa se je z nekaj izjemnimi posredovanji. Bil je nerešljiva uganka za britanske napadalce. Polončič je po bledi sezoni v Ligi Ebel dokazal svoje mojstrstvo s hat-trickom v pravem trenutku. Slovenski hokejisti so bili v pogovorih z novinarji po tekmi že precej bolj sproščeni, saj se zavedajo, da so večino dela že opravili. Po tekmi z Japonsko se v Tivoliju pripravlja veliko slavje.

Sator ne bo ničesar menjal
"Britanci so sijajno pripravili na tekmo. Po prvi tretjini smo imeli srečo, da je bilo 0:0. Hočevar je bil naravnost fantastičen. Andrej bi me najbrž kar ustrelil, če proti Japoncem ne bi bil vratih, zato ne bom delal sprememb. Ob odsotnosti Jana se je izkazal Polončič, ki je odigral tekmo kariere. To je bila zares izčrpljujoča tekma, a ob taki publiki ne moreš igrati slabo," je bil zadovolljen Sator:

Thompson pohvalil Slovence
"Ponosen sem na na svoje varovance. V prvi tretjini smo odlični držali plošček v nevtralni tretjini. Naredili smo veliko napako pri menjavi pri prvem zadetku. Povsem se je poznala njihova kvaliteta in hitrost. So najboljša ekipa na tem prvenstvu," je bil Paul Thompson velik gentleman tudi po porazu.

Anže je mojster tudi pri podajah
"Seveda si na vsaki tekmi želim dati gol, a zadovoljen sem tudi s tremi podajami. Upam, da bo šel plošček naslednjič v mrežo, pomembno pa je, da smo zmagali. Ko smo v 2. tretjini začeli igrati kot znamo, je vse skupaj steklo. Čakajo nas še Japonci, ki so trdi tekmeci in ne bomo smeli popuščati, saj smo napadalna ekipa," je povedal prvi zvezdnik risov Anže Kopitar, ki ga sedma sila oblega iz vseh strani.

Polončiču se je končno odprlo
"Igral sem že precej dobrih tekem, a ta je ena najboljših v karieri, ker sem jo kronal še z tremi goli. Še posebej sem vesel, ker sem imel nekaj težav s samozavestjo, saj že res dolgo nisem zadel. Vse se mi je vse poklopilo, bil sem točno tam, kjer je bil plošček. Britanci so se zelo dobro upirali, ampak mi smo fizično bolje pripravljeni in to je odločilo," je vtise strnil priljubljeni "Polonca".

A. G.