Gregor Polončič je pred tekmo razlagal, da niti slučajno ni tako dober strelec kot Ivo Jan, na koncu pa naredil tisto, kar bi pričakovali prav od Jana. Foto: RTV SLO
Gregor Polončič je pred tekmo razlagal, da niti slučajno ni tako dober strelec kot Ivo Jan, na koncu pa naredil tisto, kar bi pričakovali prav od Jana. Foto: RTV SLO

Polončiča smo ujeli po četrtkovem zajtrku, dan potem, ko je morala Velika Britanija pogoltniti hud zalogaj: risi so jo na tekmi svetovnega prvenstva divizije I premagali s 4:0, pri čemer je hokejist Acronija Jesenic, ki je v udarnem napadu zamenjal poškovanega Iva Jana, dosegel tri gole.

Kako dan po sijajni predstavi gledate na vaš dosežek?
Vesel sem, da sem ponujeno priložnost zgrabil z obema rokama in pripomogel k zmagi. Seveda si pred tekmo nisem mislil, da bom dosegel tri zadetke, in sem še sam presenečen. Bil sem v pravem času na pravem mestu.

Se spomnite, kdaj ste nazadnje zabili tri gole?
U, kar nekaj časa je že od tega. Za reprezentanco sem pa prepričan, da je to prvi hat-trick.

Ste bili pred tekmo živčni? Igrati v prvem napadu namesto Iva Jana pač ni lahko delo ...
Malo treme je bilo. Čutil sem pritisk, vedel sem, da je zamenjati Iva na levem krilu nemogoče, saj vemo, kako je kvalititen. Mislil sem si, da če ne bi šlo, bi bil najbrž jaz tista zavora.

Tivoli je 29 minut čakal na prvi gol. Je bilo moštvo že kaj nestrpno?
Ne, ni bilo nobene nervoze. Vedeli smo, da moramo igrati v istem tempu in da bodo priložnosti prišle ter da moramo še naprej igrati dobro obrambo.

Kako pa je igrati z Anžetom Kopitarjem?
Ponosen sem, da igram s takšnim NHL-zvezdnikom, sicer sem pa že lani to okusil na pripravljalnih tekmah.

Vas sijajna podpora s tribun preseneča?
Letos sem tega kar vajen, saj smo imeli že pod Mežakljo v Ligi Ebel polno dvorano. V Tivoliju sem na svetovnem prvenstvu že leta 2001 igral pred polnimi tribunami. Super je, gledalci so šesti oziroma sedmi igralec.

T. O.