Tomaž Razingar bo tudi v Vilni eden izmed nosilcev igre. Foto: Reuters
Tomaž Razingar bo tudi v Vilni eden izmed nosilcev igre. Foto: Reuters
Risi že opravili prva treninga
Risi začeli priprave za SP

Na uvodnem treningu sta selektor John Harrington in njegov novi pomočnik Dany Gelinas imela na voljo tri vratarje in 22 igralcev. Gelinas je kanadski strokovnjak s francoskimi koreninami, nazadnje je bil trener pri švicarskem drugoligašu Lausanne.

Razingar ničesar ne zameri selektorju
Vabilu se je odzval tudi Razingar, ki je dobro premislil o nadaljevanju reprezentančne kariere. Še po koncu državnega prvenstva je ob slavju Jeseničanov v Tivoliju dejal, da je zanj reprezentančna sezona končana. "Nikoli nisem rekel, da se ne bom odzval, če bo trener Harrington. Določene stvari niso bile urejene in nisem bil zadovoljen. Ne samo na zadnjem zboru v Hannovru, ampak skozi celotno obdobje. Vse sem dobro premislil. Jaz sem ponosen, da sem Slovenec in da lahko igram za Slovenijo. Tej reprezentanci lahko še marsikaj dam," je povedal "Raza".

Terglava ne bo v Litvi
Na treningu so manjkali še trije hokejisti, ki so v soboto končali sezono v francoskem prvenstvu Mitja Šivic, Jakob Milovanovič in Edo Terglav, ki je moral zaradi poškodbe kolena sodelovanje odpovedati. Že prejšnji teden je sodelovanje odpovedal Miha Rebolj zaradi družinskih obveznosti.

Kopitar bo pomagal na ključnih tekmah
Manjkata tudi Jan Muršak in najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar. "Do konca mora še odigrati sezono v Ligi NHL. Vsi bi si želeli, da bi bil že od začetka priprav z nami," je povedal Harrington, ki bo na igralca Los Angeles Kingsov lahko računal na zadnjih dveh tekmah proti Japonski in Kazahstanu.

Slovenske reprezentante čakata po dva treninga na dan, v petek bodo odpotovali v Italijo, kjer jih čakata dve tekmi z našimi zahodnimi sosedi.

Sobota, 11. aprila, ob 13.00:
HRVAŠKA - JAPONSKA
Ob 16.30:
AVSTRALIJA - SLOVENIJA
Ob 20.00:
LITVA - KAZAHSTAN

Nedelja, 12. aprila, ob 13.00:
JAPONSKA - AVSTRALIJA
Ob 16.30:
KAZAHSTAN - HRVAŠKA
Ob 20.00:
SLOVENIJA - LITVA

Torek, 14. aprila, ob 13.00:
KAZAHSTAN - JAPONSKA
Ob 16.30:
SLOVENIJA - HRVAŠKA
Ob 20.00:
AVSTRALIJA - LITVA

Sreda, 15. aprila, ob 13.00:
JAPONSKA - SLOVENIJA
Ob 16.30:
KAZAHSTAN - AVSTRALIJA
Ob 20.00:
LITVA - HRVAŠKA

Petek, 17. aprila, ob 13.00:
HRVAŠKA - AVSTRALIJA
Ob 16.30:
SLOVENIJA - KAZAHSTAN
Ob 20.00:
JAPONSKA - LITVA

A. G.

Risi že opravili prva treninga
Risi začeli priprave za SP