Zvone Šuvak je s 129 goli in 73 podajami najboljši strelec nekdanje jugoslovanske reprezentance. Zaigral je tudi za Slovenijo, za katero je dosegel en zadetek. Foto: MMC RTV SLO
Zvone Šuvak je s 129 goli in 73 podajami najboljši strelec nekdanje jugoslovanske reprezentance. Zaigral je tudi za Slovenijo, za katero je dosegel en zadetek. Foto: MMC RTV SLO
Tomaž Razingar in Anže Kopitar
Z Anžetom Kopitarjem bi izpolnili cilja, meni Šuvak. Foto: EPA

Šuvak meni, da je izkupiček v Litvi maksimalen za to zasedbo: "Mislim, da je to realni domet slovenske reprezentance. Imeli smo krasen razpored, tako da se je ekipa popravljala iz tekme v tekmo in se konsolidirala. Fantje so igrali korektno in borbeno, zato jim ni mogoče nič zameriti."

Podhranjeni v branilskih vrstah
"V tej skupini so bile samo tri reprezentance, ki so se borile za preboj. Proti Japonski je z izjemno borbo še nekako šlo, medtem ko je Kazahstan premočna ekipa. Predvsem zaradi dejstva, ker ima igralce, ki so sposobni ustaviti igro, v Sloveniji pa razen Razingarja in bratov Rodmanov nimamo takih hokejistov. Še ena velika razlika v primerjavi z Azijci je v obrambni formaciji, kjer smo z branilci podhranjeni že v klubih," je nadaljeval Šuvak.

Bi bilo kaj drugače, če bi igrala še trojka Anže Kopitar-Jan Muršak-Edo Terglav? "Muršaka še nisem videl igrati, bi bilo pa vse drugače, če bi nastopil Anže. Z njim bi se uvrstili v skupino A, uspešni pa bi bili tudi na turnirju za olimpijske igre v Hannovru."

O Američanih ima svoje mnenje
Kako pa ocenjuje delo ameriškega trenerskega dvojca? "Malo zamerim hokejski zvezi, da ga ni angažirala prej. Nimam točnega podatka, zakaj ga je najela. Ali za vodenje reprezentance ali za uvrstitev v skupino A. Če je bil pripeljan za preboj med elito, potem vemo, kakšen je izid. O vodenju pa imam svoje mnenje, ki ga ne bi razkrival."

Kako blizu je Šuvak ustoličenju na mesto športnega direktorja na Jesenicah? "Se dogovarjamo, usklajujemo stvari, z moje strani je že veliko pripravljenega, ni pa še nič dorečenega," je še dodal Šuvak.

A. V.