Robert Kristan bo prvi vratar slovenske reprezentance. Foto: EPA
Robert Kristan bo prvi vratar slovenske reprezentance. Foto: EPA
Aleš Kranjc
Aleš Kranjc je tudi med tistimi, ki so že začeli priprave na Bledu. Foto: EPA

Priprave na prvenstvo, ki bo od 17. do 23. aprila, potekajo nemoteno. Večina slovenskih hokejistov bo priprave začela v ponedeljek, do SP-ja pa jih čakata še dve prijateljski tekmi - 12. aprila na Bledu proti Japonski in dva dni pozneje v Ljubljani proti Danski.

V Tivoliju tudi Fasel
Na zadnjem hokejskem tekmovanju v Tivoliju leta 2007 je bilo zanimanje za tekme slovenske izbrane vrste izjemno. Nekaj podobnega pričakujejo tudi letos, za zdaj pa tekme Slovenije še niso razprodane. "Najboljša prodaja je bila na Madžarskem, kjer je njihov kontingent že razprodan. Morali smo zablokirati spletno prodajo na Madžarskem, ker bi sicer naši navijači ostali brez vstopnic (Madžari naj bi za to tekmo kupili vsaj 3.000 vstopnic, če bi bilo mogoče, op. a.). Svetujemo pa vsem slovenskim privržencem, da si čim prej kupijo vstopnice, predvsem za tekmo z Madžarsko," je dejal direktor podjetja Eventim Jure Pezdirc.

Na prvenstvu bodo gostili tudi predsednika Mednarodne hokejske zveze (IIHF) Reneja Fasela, prišli pa bodo še nekateri visoki funkcionarji krovne zveze.

Vstopnice po 18 in 15 evrov
V prodaji za posamezno tekmo ne bo 4.300 vstopnic, saj bodo številni obiskovalci tudi akreditirani. Ljubitelji hokeja si bodo lahko tekme slovenske izbrane vrste ogledali za 18 oziroma 15 evrov, tiste drugih reprezentanc pa za 10 evrov. Za tiste navijače, ki ne bodo imeli vstopnic, pripravljajo ogled tekem pred dvorano na velikem zaslonu.

Okvirni proračun SP-ja je 400.000 evrov, pomagalo pa bo 50 prostovoljcev.