Anže Kopitar je dve minuti pred koncem druge tretjine izenačil na 2:2. Foto: EPA
Anže Kopitar je dve minuti pred koncem druge tretjine izenačil na 2:2. Foto: EPA
Robert Kristan
Robert Kristan je branil v prvih dveh tretjinah. Foto: EPA
Risi šele po kazenskih strelih klonili z Nemci

Nemčija je tudi udeleženka elitne skupine, igrala pa bo v drugi predtekmovalni skupini v Pragi. Tekma je bila odigrana v manjši berlinski ledeni dvorani Wellblechpalast. Zbralo se je 4.060 gledalcev.
Pretnar unovčil "power play"
Prvi je poskušal Jan Muršak, ob slovenski izključitvi pa so Nemci zaposlili kapetana Michaela Wolfa, ki pa mu je Robert Kristan strel ubranil. Ob koncu 7. minute je Yasin Ehliz zadel vratnico. Risi so povedli v 12. minuti, ko je na kazenski klopi sedel Marcus Kink, ob prednosti igralca več pa je bil po podaji Roka Tičarja z modre črte natančen Klemen Pretnar.
Kopitar izenačil na 2:2
V drugi tretjini so Nemci zaigrali bolje in v razmiku treh minut prišli do preobrata, zadela sta Wolf po protinapadu in Ehliz, ki je spretno podstavil palico pred vrati. Anže Kopitar je izenačil še pred koncem druge tretjine. Po boju ob ogradi je Jan Urbas našel Muršaka, ki je podal na drugo stran do osamljenega napadalca LA Kingsov, ki je rutinsko matiral vratarja Tima Pielmeierja.

Kranjc v vratnico, Pance izenačil
Na začetku zadnje tretjine je sledila tudi menjava v slovenskih vratih, Kristana je zamenjal Luka Gračnar. Nekaj smole so Slovenci imeli, ko so v srednji tretjini izgubili plošček, v protinapadu je bil natančen Patrick Hager.

V 53. minuti je najprej z močnim strelom poskušal Sabahudin Kovačević, a v rokavico Pielmeireja, 20 sekund pozneje je Aleš Kranjc zadel še prečko. Pet minut pred koncem pa je Slovenija izenačila, Kopitar in Kovačevič sta v napadu zaposlila Žigo Panceta, ki je z močnim strelom od strani matiral Pielmeierja.

Hospelt odločil v sedmi seriji
V podaljšku so bili Slovenci nevarnejši, Pretnar je skoraj zadel za zmago, a je plošček od prečke odletel pod strop dvorane.

Kazenski streli so bili odločeni šele v sedmi seriji. Zadela sta Muršak in Tičar, za domače pa Patrick Reimer in Matthias Plachta. V zadnji seriji je odločil Kai Hospelt.

V soboto risi proti Belorusom
Slovenija bo po tekmi nadaljevala pot na prizorišče svetovnega prvenstva, v Ostravi se bo za uvod srečala z Belorusijo v soboto ob 16.15.

Pripravljalni tekmi, Berlin:
NEMČIJA - SLOVENIJA
* 4:3 (0:1, 2:1, 1:1)
4.060; Wolf 29., Ehliz 32., Hager 44.; Pretnar 12., Kopitar 38., Pance 56.
* - po kazenskih strelih

Dunaj:
AVSTRIJA - KANADA
2:4 (2:1, 0:2, 0:1)
M. Raffl 7., Herburger 12.; Giroux 10., Ennis 24., Fraser 27., Duchene 59.

Risi šele po kazenskih strelih klonili z Nemci