Mike Posma je prevzel Jeseničane sredi sezone, ko so bili 'zasidrani' na dnu Lige Ebel. Na koncu so železarji v tem tekmovanju prehiteli Olimpijo in jo pozneje premagali še v državnem prvenstvu. Foto: Iztok Novak
Mike Posma je prevzel Jeseničane sredi sezone, ko so bili 'zasidrani' na dnu Lige Ebel. Na koncu so železarji v tem tekmovanju prehiteli Olimpijo in jo pozneje premagali še v državnem prvenstvu. Foto: Iztok Novak
Andrej Stare
Andrej Stare še zdaj ne more verjeti, da so se hokejisti spravili na trenerja. Foto: MMC RTV SLO

V soboto, 3. aprila, dan po osvojitvi naslova državnih prvakov, se je slavje Jeseničanov sprevrglo v nasilje. Gaber Glavič, Aleš Remar, Andrej Hebar, David Slivnik, Miha Rebolj in Anže Terlikar so se odpravili v Rateče. Naš zanesljiv vir blizu klubu nam je neuradno povedal, da se je Glavič s pestmi lotil spečega trenerja Posme. Vodstvo kluba je o incidentu obvestilo pristojne organe, ki dogodek raziskujejo in bodo ustrezno ukrepali. Povod za obračun naj bi bila prometna nesreča, v kateri je bil udeležen mladi vratar Aleksander Petrov, ki naj bi ga Posma in Elik prisilila, da je bil njun taksist.

"Izdelek" na ledu govori v njun prid
"Sem frapiran. Gre za nedopustne stvari. To je črna pika za slovenski šport, hokej in za vse nas, ki smo prireditelji svetovnega prvenstva," je povedal Stare. Je vodstvo Jesenic naredilo napako, ko je v klub pripeljalko Posmo in Elika, ki sta bila znana po incidentih že pred tem v Ljubljani? "O tem ne morem soditi, saj ju ne poznam dobro. Elik je kot 44-letnik še vedno korak pred vsemi v slovenski ligi. Posma je klub vseeno dvignil in ga popeljal do naslova prvaka. "Izdelek" na ledu govori v njun prid," pravi Stare.

Incident na najvišji ravni
Stare, ki je prava hokejska in športna enciklopedija, ne pomni, da bi igralci napadli lastnega trenerja: "Za kaj takega še nisem slišal. Očitno smo tudi glede tega unikatni. Gre na incident na najvišjem nivoju. Tu ne govorimo o kakšni nižji ravni tekmovanja. Gre za zdajšnje in nekdanje reprezentante."

Bo posredovala tudi mednarodna zveza?
O kaznih za pretepače pa Stare meni: "Obstaja pravilnik na ravni kluba. Prepričan sem, da bo posredovala tudi mednarodna zveza, kar bi bilo tudi prav. Konec koncev gra za tujce, Kanadčane, Američane. To ni primer, v katerem bi se dva mulca prepirala za bajto. Potrebno je ukrepati čim prej. Hokejska zveza mora preprečiti, da bi do teh stvari še kadar koli prišlo."