SŽ Olimpija je izpolnila prvi cilj sezone. Lani so bili zmaji nekonkurenčni na derbijih, letos pa so sestavili precej boljšo ekipo. Foto: HZS
SŽ Olimpija je izpolnila prvi cilj sezone. Lani so bili zmaji nekonkurenčni na derbijih, letos pa so sestavili precej boljšo ekipo. Foto: HZS
Sašo Rajsar, ki ga v Podmežakli niso želeli več imeti v lanski sezoni, jo je pošteno zagodel nekdanjim soigralcem. Foto: www.alesfevzer.com
Rajsar odločil pokalni finale v Kranju

Zmaji so imeli več priložnosti, sprožili so tudi več strelov na vrata (43:34). V Tivoliju so sestavili precej boljšo ekipo v primerjavi z lansko sezono. Olimpija je igrala disciplinirano in ni dopustila državnim prvakom veliko priložnosti. Večkrat se je izkazal tudi odlični vratar Žan Us.

Srečanje na majhni ledeni ploskvi v dvorani Zlato polje so bolje začeli Ljubljančani, ki so povedli v 4. minuti. David Planko je bil natančen z močnim strelom z desne strani. V 12. minuti je kapetan zmajev Aleš Mušič zaradi grobega naleta za vrati Jeseničanov prejel dvominutno kazen in še deset minut disciplinske kazni. Ob prednosti igralca več je Nik Pem z modre črte ukanil Usa, ki se je nekajkrat izkazal z odličnimi obrambami.
V drugi tretjini so v zadnjih minutah Ljubljančani silovito pritisnili. Železarje so spravili pred njihova vrata. Nekajkrat se je izkazal Saunders, v 39. minuti pa je bil tudi kanadski vratar nemočen, saj je Sašo Rajsar iz bližine potisnil plošček v mrežo.

V zadnji tretjini so zmaji z disciplinirano igro držali Jeseničane daleč od svojih vrat. Luka Bašič je imel po protinapadu najlepšo priložnost za izenačenje, a mu ni uspelo ukaniti Usa.
Obe ekipi sta se zanesljivo prebili v finale. Ljubljančani so izločili Celje s 6:0 in Triglav s 4:2. Jeseničani še niso prejeli zadetka, Mariborčane so ugnali kar z 8:0, Slavijo Junior pa z 2:0.

Finale:
SŽ OLIMPIJA - SIJ ACRONI JESENICE
2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
400; Planko 4., S. Rajsar 39.; Pem 14.

Rajsar odločil pokalni finale v Kranju